Het is weer tijd voor ijs. En in dit geval bramen yoghurtijs. Dit bramen yoghurtijs word gemaakt met diepvries bramen. Hierdoor kun je dit ijs het hele jaar door gemakkelijk maken.
Onderstaand bramen yoghurtijs recept is voor ca. 1 a 1,5 liter ijs.
Bramen yoghurtijs recept
Ingrediënten
- 500 gram diepvries bramen
- 600 gram Turkse yoghurt
- 100 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 20 gram magere melkpoeder
- 1 blaadje gelatine
- 1 eetlepel verse sinaasappelsap
Bereidingswijze
- Leg het blaadje gelatine in een laagje water te weken.
- Breng de diepvries bramen met de suiker, het vanille extract en het sinaasappelsap aan de kook.
- Knijp het blaadje gelatine uit en los het op in het bramenmengsel.
- Roer het melkpoeder erdoorheen.
- Haal van het vuur en laat het bramenmengsel afkoelen.
- Roer het door de Turkse yoghurt heen en giet het mengsel in je ijsmachine.
- Volg vervolgens de instructies van je ijsmachine.
Tips & Tricks bij het bramen yoghurtijs:
- Wil je dit bramen yoghurtijs zonder ijsmachine maken. Volg dan de bereidingswijze en giet het bramenijs mengsel in een ruime diepvriesbestendige, afsluitbare bak. Haal het mengsel ieder half uur uit de vriezer en klop het goed door. Herhaal dit tot het bramen yoghurtijs een dikke consistentie heeft gekregen.
- Het blaadje gelatine en het melkpoeder zorgen voor een verbeterde schepbaarheid van het ijs. Deze kun je weglaten, maar dan zal het bramen yoghurtijs wat minder goed schepbaar zijn.
- Om het bramen yoghurtijs goed te kunnen scheppen haal het optijd uit de vriezer en laat het ijs op temperatuur komen alvorens deze uit te scheppen en te serveren.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie