Bosvruchten yoghurtijs is een heerlijke frisse yoghurtijs soort. Het bosvruchten yoghurtijs word gemaakt met Griekse yoghurt.
Ik probeer altijd niet teveel suiker te gebruiken in mijn recepten. Alles is vaak al zoet genoeg en hier thuis houden we niet van dat hele zoete.
Het bosvruchten yoghurtijs word gemaakt met diepvries bosvruchten. Zo kun je het bosvruchten yoghurtijs het hele jaar door maken. Het ijs is te maken met of zonder ijsmachine. Het bosvruchten yoghurtijs recept hier beneden is geschreven voor de ijsmachine. Wil je het bosvruchten yoghurtijs maken zonder ijsmachine lees dan bij de tips & tricks onder het recept hoe je dit het beste kan doen.
Het is vaak lastig om aan te geven de precieze hoeveelheid van het ijs. Het is een beetje afhankelijk van het vochtgehalte. Dit bosvruchten yoghurtijs is voor ca. 1200 ml ijs.
- 500 gram diepvries bosvruchten
- 500 ml Griekse yoghurt
- 75 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 20 gram magere melkpoeder
- Doe de bosvruchten in een pannetje en verwarm deze samen met de suiker, het vanille extract en het sinaasappelsap tot bijna aan de kook.
- Roer het magere melkpoeder erdoorheen.
- Giet het bosvruchten mengsel door een zeef en wrijf het pulp met een bolle lepel door zoveel mogelijk door de zeef.
- Laat het mengsel volledig afkoelen.
- Roer de Griekse yoghurt door het bosvruchten mengsel.
- Giet het bosvruchten ijsmengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
Tips & Tricks bij het bosvruchten yoghurtijs:
- Yoghurtijs word erg hard in de vriezer. Haal het om deze reden daarom op tijd uit de vriezer als je het wilt serveren. Denk hier aan een half uur tot uur. Je zou het zelfs in de koelkast kunnen zetten als je begint met eten koken. (Vergeet het bosvruchtenyoghurtijs dan niet.)
- Heb je het bosvruchten yoghurtijs liever iets zoeter dan kun je wat extra suiker naar smaak toevoegen.
- Het magere melkpoeder zorgt voor een betere schepstructuur van het yoghurtijs. Mocht je deze niet in huis hebben dan zou je het weg kunnen laten.
- Het sinaasappelsap kun je vervangen voor citroensap.
- Wil je het bosvruchten yoghurtijs maken zonder ijs machine, volg dan de instructies van het recept. Giet het ijsmengsel vervolgens in een diepvries bestendige bak. Zet het in de vriezer en haal de bak ieder half uur uit de vriezer. Roer/mix het mengsel dan goed door. Herhaal dit tot het ijs de juiste consistentie heeft.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie