Mijn zusje wou heel graag bananen roomijs. Nu kwam ze eten en dacht ik dan maak ik bananen roomijs voor haar en natuurlijk ook voor de rest.
Het bananen roomijs is goed gelukt. Het heeft de echte bananensmaak gekregen en het romige van de combinatie van melk en slagroom is zalig.
Het bananen roomijs recept is geschreven voor de ijsmachine. Wil je het bananen roomijs maken zonder ijsmachine kan dat ook. Check dat de tips & tricks onder het recept.
Het bananen roomijs recept is voor ca. 1,5 liter ijs.
Bananen roomijs recept
Ingrediënten
- 3 + 1 bananen
- 4 eigelen
- 50 gram suiker
- 1 gelatineblaadje
- 500 ml melk
- 250 ml slagroom
- 1 theelepel vanille extract
- 20 gram magere melkpoeder
Bereidingswijze
- Klop de eigelen met een beetje suiker los.
- Leg het gelatineblaadje te weken in wat water.
- Breng de melk met de rest van de suiker, het vanille extract en de magere melkpoeder aan de kook.
- Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de melk.
- Giet een beetje van de melk bij het losgeklopte eigeel en klop het goed door elkaar.
- Giet het eigeelmengsel terug bij de rest van de melk en verwarm op laag vuur tot 85°C.
- (Dit is als het mengsel een dun laagje achterlaat op de achterkant van de lepel)
- Giet het geheel door een zeef en zet de kom in een water/ijs bad.
- Klop het tot het volledig is afgekoeld.
- Roer de slagroom erdoorheen.
- Pureer 3 van de bananen en mix dit door het melkmengsel.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
- Snijd de overige banaan in kleine blokjes en roer deze op het laatst er even doorheen.
- Doe het ijs in een diepvriesbakje en zet voor gebruik nog even in de vriezer.
Tips & Tricks bij het bananen roomijs:
- Het blaadje gelatine en het magere melkpoeder komt de structuur van het ijs ten goede. Ja zou het eventueel weg kunnen laten.
- Zorg ervoor dat je ijsmengsel goed koud is alvorens het in de ijsmachine te gieten.
- Wil je dit bananen roomijs zonder ijsmachine maken. Volg dan de instructies maar in plaats van de slagroom erbij te giet klop je deze eerst op en schep je deze er voorzichtig doorheen. Dit zorgt voor de luchtigheid van je ijs. Vervolgens doe je het ijs in een diepvriesbak. Haal het ieder half uur uit de vriezer en klop het even goed door elkaar. Herhaal dit tot het bananen roomijs de goede consistentie heeft.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie