Eerder plaatste ik een extra ijsblog nadat ik een ijsmachine had aangeschaft. Nu kun je ijs natuurlijk het hele jaar door eten, maar met de zomer is het toch wel hot om het zo maar te zeggen. Zodoende heb ik besloten om de hele zomer lang iedere zondag een ijsrecept te plaatsen. Beginnende vandaag met het aardbeien yoghurt ijs.
Dit aardbeien yoghurtijs is het allereerste ijs wat ik met mijn ijsmachine maakte en staat hoog in het top lijstje met het lekkerste ijs. Ik probeer ijs met zo weinig mogelijk suiker te maken echter is het voor de structuur van het ijs wel belangrijk suiker toe te voegen.
Het recept voor aardbeien yoghurtijs is voor ca 1 liter ijs. Op deze hoeveelheid word 100 gram suiker toegevoegd. Verder word er voor dit ijs gebruik gemaakt van verse producten. Het ijs is ook mogelijk te maken zonder ijsmachine. Kijk daarvoor in de tips & tricks bij het aardbeien yoghurtijs onderaan de pagina.
Het aardbeien yoghurtijs recept is een recept welke je na het bereiden van het ijsmengsel direct in de ijsmachine kan gieten.
- 500 gram aardbeien
- 450 ml yoghurt
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 20 gram magere melkpoeder
- Maak de aardbeien schoon en pureer 375 gram van de aardbeien met een staafmixer.
- Roer de suiker, de yoghurt en het magere melkpoeder door de aardbeien puree.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je machine.
- Snijd de overige aardbeien in kleine stukjes.
- Voeg aan het einde van de mixtijd de stukjes aardbeien toe aan het ijs en laat deze erdoorheen roeren.
Tips & Tricks bij het aardbeien yoghurtijs:
- Magere melkpoeder zorgt voor een betere structuur van het aardbeien yoghurtijs. Mocht je dit niet in huis hebben, zou je dit weg kunnen laten.
- De stukjes aardbei geven net wat extra’s aan het aardbeien yoghurtijs. Je kunt er echter ook voor kiezen om alle aardbeien te pureren mocht je dit willen.
- Zet het aardbeien yoghurtijs na de bereiding met de ijsmachine nog even in de vriezer. Dit verbeterd de structuur.
- Staat het aardbeien yoghurtijs langer als 3 uur in de vriezer haal het dan optijd uit de vriezer om schepbaar te maken. Zet het hiervoor op het aanrecht of zet het aardbeien yoghurtijs een tijdje in de koelkast.
- Als je het aardbeien yoghurtijs zonder ijsmachine wilt maken vries het ijsmengsel dan in een bakje in en haal het ieder half uur uit de vriezer. Mix vervolgens het ijs even goed door en zet het weer terug in de vriezer. Herhaal dit tot het ijs goed van consistentie is en het geen ijskristallen meer zal gaan vormen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie