Bladerdeeghapjes met pecannoten brie en honing. Makkelijk, snel en nog lekker ook. Als ze iets afgekoeld zijn, maar nog wel warm zijn ze heerlijk. Lekker voor bij de borrel.
Dit recept is geïnspireerd door een recept uit het borrelhapjes boek. Het is voor 12 pecannoten met brie bladerdeeghapjes. De hapjes kunnen snel gaan, hier waren ze zo op.
Pecannoten- brie bladerdeeghapjes recept
Ingrediënten
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- 125 gram brie
- ca. 30 gram pecannoten
- honing
- ei losgeklopt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes bladerdeeg voor je op de werkplank en snijd ieder plakje schuin door (van ongeveer 2 naar 10 cm).
- Snij de brie in 12 stukjes en leg op het brede gedeelte van het bladerdeeg een stukje brie.
- Hak de pecannoten grof en verdeel deze over de hapjes bij de brie.
- Sprenkel wat honing over de brie/pecannoten heen.
- Pak de punt van het bladerdeeg en vouw deze over de inhoud heen. Plak deze vervolgens onder het bladerdeeg vast.
- Leg de hapjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Besmeer de bladerdeeghapjes met het losgeklopte ei.
- Bak in 18-20 minuten goudbruin.
Tips & Tricks bij de Pecannoten met brie bladerdeeghapjes:
- Probeer de honing binnen de hapjes te houden. Deze kan anders wat verbranden.
- Hou de bladerdeeghapjes goed in de gaten dat ze niet te donker worden. Iedere oven is net iets anders. De ene heeft wat langer of juist korter als de ander nodig.
- De bladerdeeghapjes lenen zich er goed voor om in te vriezen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie