Mini quiches zien er leuk uit en zijn nog lekker ook. Ze staan gezellig op tafel en je bakt ze gemakkelijk in een muffintray. Een quiche is een ander woord voor hartige taart.
De mini quiches peer-brie maakte ik voor een verjaardag van een vriendin van mij en ze hebben zeker gesmaakt. Enkele vonden de mini quiches peer-brie zelfs lekkerder als de taart. Het aparte aan de mini quiches peer-brie is dat deze qua smaak een beetje tussen hartig en zoet in zit.
Mini quiches peer-brie recept
Ingrediënten
- 300 gram hartige taart deeg
- 50 gram brie
- ½ peer
- 65 gram crème fraîche
- 1 ei
- 20 ml melk
- snuf suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een muffintray met 12 gaatjes in.
- Verdeel het deeg in 12-en.
- Rol de stukjes deeg uit en bekleed ermee de muffinvorm.
- Snijd de brie in kleine blokjes.
- Snijd de peer in kleine blokjes.
- Verdeel de brie en de peer over de hartige taart bodempjes van de muffinvorm.
- Klop de ei, met de melk de snuf suiker en de crème fraîche door elkaar.
- Verdeel het eimengsel over de vormpjes.
- Bak de mini quiches in ca. 25 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de mini quiches peer-brie:
- De mini quiches peer-brie zijn zowel warm als koud lekker.
- Maak je de mini quiches peer-brie van te voren klaar en wil je deze opwarmen, verwarm de oven dan voor op 16o°C en dek de mini quiches af met aluminium folie. Warm de mini quiches peer-brie ca. 15 minuten in de oven op.
- De hartige taart deeg kan je zelf maken of zo kopen in de winkel. Wil je deze kant en klaar kopen dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld, uit de diepvries, Koopmans of, uit de koeling, Tante Fanny.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie