Mini quiches zijn ideaal voor als er visite langskomt. Ze staan erg gezellig op tafel en zijn makkelijk te maken door middel van een muffin tray.
Deze mini quiches bacon-ui zijn een echte allemans vriend. Houd je niet zo van een bacon-ui mini quiche kijk dan is bij dit mini quiches peer-brie recept. Het is ook leuk om meerdere varianten van de mini quiches op tafel te zetten.
Mini quiches bacon-ui recept
Ingrediënten
- 300 gram hartige taart deeg
- 2 eieren
- 6 plakjes bacon
- 40 ml kookroom
- 1 ui
- 2 eetlepels geraspte kaas
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het hartige taart deeg in 12-en
- Vet een muffintray in.
- Rol de hartige taart deegstukken iets uit en vorm de bodem en de randen van de muffin tray gaten.
- Herhaal deze stap tot je alle 12 de gaten vol heb.
- Bak de bacon krokant in een koekenpan en snijd in kleine stukjes.
- Bak vervolgens de ui glazig in de pan waar de bacon net uitgekomen is.
- Meng de bacon en ui door elkaar en verdeel het over de mini quiches.
- Kluts de eieren met de kookroom, de geraspte kaas en peper en zout naar smaak.
- Verdeel het eimengsel over de mini quiches.
- Bak de mini quiches bacon-ui in 25 minuten goud bruin en gaar.
Tips & Tricks voor de mini quiches bacon-ui:
- De mini quiches bacon-ui zijn zowel warm als koud lekker.
- Maak je de mini quiches bacon-ui van te voren klaar en wil je deze opwarmen, verwarm de oven dan voor op 16o°C en dek de mini quiches af met aluminium folie. Warm de mini quiches bacon-ui ca. 15 minuten in de oven op.
- De hartige taart deeg kan je zelf maken of zo kopen in de winkel. Wil je deze kant en klaar kopen dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld, uit de diepvries, Koopmans of, uit de koeling, Tante Fanny.
- De mini quiches bacon-ui lenen zich ook erg goed om in te vriezen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie