Speculoos en chocolade is een combinatie die erg goed samen gaat. En zo kwam dit speculoos brownies recept tot stand.
Brownies zijn smeuïg van binnen. Behalve het gebruik van speculoos pasta maakte ik ook gebruik van speculoos koekjes voor dit recept. Dat geeft weer een extra structuur aan de brownies en maakt deze net weer een beetje anders.
Dit recept is voor zo’n 16 stukken speculoos brownie.
Speculoos brownies recept

Ingrediënten
- 200 gram roomboter
- 170 gram pure chocolade
- 30 gram cacao
- 100 gram bloem
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- snuf zout
- 200 gram speculoos koekjes
- 150 gram speculoospasta
Bereidingswijze
- Bekleed een vierkant bakvorm van ca. 19.5 cm met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de chocolade met de boter op laag vuur.
- Haal van het vuur.
- Klop de basterdsuiker met het zout en de eieren in een apart schaaltje door elkaar.
- Klop dit door het chocolademengsel.
- Zeef de bloem met de cacao en roer dit erdoorheen.
- Verkruimel de speculoos (op ca. 75 gram na) tot brokken en schep dit erdoor.
- Schep het beslag in de vorm.
- Schep klodders van de speculoospasta op het beslag.
- Swirl/Marmer met de achterkant van een lepel of vork dit door het brownie beslag.
- Bekleed de bovenkant met de apart gehouden speculoosjes.
- Bak in ca.30 minuten gaar.
- Laat volledig afkoelen.
- Haal de speculoos brownie uit de vorm en snij in stukjes.




Tips & Tricks bij het speculoos brownie recept:
- Bak een brownie nooit te lang door. Een brownie hoort smeuïg te zijn van binnen.
- De speculoos brownies zijn tot een week houdbaar in een luchtdichte trommel.
- Een brownie is goed in te vriezen. Hier worden ze zelfs nog wat extra “fudgy” door. Tot ca. 3 maanden in te vriezen.
- Klop het beslag niet langer dan nodig. Een brownie hoeft geen lucht in het beslag te hebben.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie