Simpele aardbeien bladerdeeg hapjes gevuld met verse aardbeien. En een leuke bijkomstigheid van deze aardbeien bladerdeeg hapjes is dat kinderen er echt dol op zijn.
Simpele aardbeien bladerdeeg hapjes recept
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien
- 50 gram suiker + extra voor bestrooien
- 1 geklutst ei
- 25 gram maizena
- 25 gram aardbeienjam
- 10 plakjes bladerdeeg (= 450 gram)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de aardbeien schoon, droog ze goed af en snijd in stukjes.
- Leg de plakjes bladerdeeg op de werkplank voor je los van elkaar te ontdooien.
- Meng de aardbeien met de suiker.
- Zeef de maizena en roer dit door de aardbeien heen.
- Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat er 2 reepjes ontstaan.
- Smeer in het midden van elk bladerdeeg reepje een beetje jam.
- Verdeel hier de aardbeien over.
- Vouw 1 kant van de bladerdeeg strip over de aardbeien heen.
- Smeer dit in met geklutst ei en vouw de andere kant eroverheen.
- Leg je met de vouw naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Smeer de bovenkanten in met geklutst ei en strooi hier een beetje suiker over heen.
- Maak met een scherp mes 2 inkepingen in de bovenkant van het bladerdeeg.
- Bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi eventueel na het bakken nog met een beetje suiker.
- Laat iets afkoelen en haal dan van de bakplaat af om verder af te koelen.
Tips & Tricks bij de simpele aardbeien bladerdeeg hapjes
- Er zal aardbeien vocht uit de bladerdeeg hapjes lopen. Mochten er ook aardbeien uitvallen kun je deze na het bakken weer een beetje naar binnen duwen met een lepeltje.
- Je zou de aardbeien bladerdeeg hapjes ook minder kunnen vullen en de zijkanten dicht vouwen zodat er minder snel vocht uitloopt.
- Gebruik een pizzaroller om de bladerdeeg plakken makkelijk doormidden te snijden.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie