
Pompoen biscuitrol
De pompoen biscuitrol is een echte klassieker en niet moeilijk te maken. Voor de pompoen biscuitrol word eerst een pompoen biscuit gebakken. Dit is een dunne laag cake. De cake word direct uit de oven opgerold. Dit is zodat de pompoen biscuitrol uiteindelijk niet breekt als deze opgerold word met de crème.
De crème in de pompoen biscuitrol word gemaakt met een mengsel van roomkaas, boter en ahorn siroop. Deze combinatie gaat geweldig samen met de kruidige smaak van de pompoen biscuitrol en is er echt eentje om je vingers bij af te likken. Dit is echt zo’n recept waarvan je hele keuken heerlijk gaat ruiken.
Opzoek naar een andere biscuitrol, kijk eens naar het recept voor een heerlijke frisse citroen creme biscuitrol.
De pompoen biscuitrol is voor zo’n 8 a 10 personen.

- Voor de biscuit
- 200 a 250 gram pompoenpuree (zie tips & tricks onder het recept)
- 100 gram patentbloem
- 100 gram suiker
- 3 eieren
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baking soda
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel kruidnagel (of 3 kruidnagels gemalen)
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel gemberpoeder
- voor de crème
- 200 gram roomkaas
- 25 gram roomboter
- 60 ml ahornsiroop
- Verwarm de oven voor op 190°C
- Mix de eieren met de suiker tot een wat dikker schuim.
- Roer een beetje van het eischuim door de pompoenpuree en voeg vervolgens de pompoenpuree aan de rest van het eischuim toe. Vouw dit er rustig doorheen.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel, de nootmuskaat, de kruidnagel, de gemberpoeder en het zout boven het pompoenschuim en vouw het bloemmengsel erdoorheen.
- Strijk het beslag op een bakpapier uit tot een plak van 38 x 25 cm.
- Bak ca. 13 minuten tot de bovenkant iets wat terugveert als je deze zachtjes aanraak.
- Haal het gebakken pompoen biscuit uit de oven en rol deze over de korte zijde op.
- Laat opgerold volledig afkoelen.
- Mix voor de crème de roomkaas met de roomboter goed door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de ahornsiroop toe tot dat alles goed samen is gekomen.
- Rol de pompoen biscuitrol uit en smeer het crème mengsel er over uit, laat rondom een randje vrij.
- Rol de pompoen biscuitrol weer op en verpak de pompoen biscuitrol in vershoudfolie.
- Laat minimaal een uur in de oven opstijven.
- Strooi voor serveren poedersuiker over de pompoen biscuitrol.




Tips & Tricks bij de pompoen biscuitrol
- Voor de pompoenpuree: Verwarm de oven voor op 165°C. Maak de pompoen schoon en snijd deze in stukken. Leg de stukken pompoen op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie of bakpapier en bak de pompoenstukken 30 a 40 minuten tot het vruchtvlees van de pompoen zacht is. Pureer de stukken pompoen en druk de pompoen voor door een zeef.
- Maak met bakpapier opstaande randjes, zo weet je precies waar het beslag moet stoppen en krijg je minder snel droge harde uiteinden.
- De ahornsiroop zou je kunnen vervangen voor honing of voor 75 gram poedersuiker.
- Mocht je klontjes in je crème hebben kun je de crème door een zeef wrijven.
- Heb je pompoenpuree over, kijk is bij deze heerlijk Antilliaanse pompoenpannenkoeken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie