Nutella muffins, een heerlijk klein cakeje met een Nutella swirl. Nutella is een geliefde hazelnootpasta bij velen en dat zal van deze Nutella muffins een absolute favoriet maken.
Eerder bakte ik al eens Nutella brownies, welke ook erg lekker waren. Daarvan had ik nog wat Nutella over en natuurlijk gaat het op de boterham ook wel op, maar een muffin met Nutella dat is denk ik geen verkeerd idee. Dus ik ging aan de slag. Haalde de pot Nutella te voorschijn en bakken maar. De Nutella muffins zijn geïnspireerd door een recept van Can’t stay out of the kitchen.
Het recept is voor zo’n 12 Nutella muffins.
Nutella muffins recept
Rating
Ingrediënten
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 60 ml zonnebloemolie
- 75 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 250 gram patentbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- ca. 60 a 80 gram Nutella
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet muffinpapiertjes in een muffintray van 12 gaten.
- Mix de boter met de olie, het vanille extract, de snuf zout en de suiker romig.
- Mix 1 voor 1 de eieren erdoorheen.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Mix beetje bij beetje het bloemmengsel door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinpapiertjes.
- Schep op iedere muffin een theelepel Nutella
- "Roer" met een sateprikker of de steel van een theelepeltje de Nutella een beetje door het beslag.
- Bak de Nutella muffins in ca. 22 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de Nutella muffins:
- De Nutella muffins zijn klaar als een sateprikker er schoon uitkomt. Houd er wel rekening mee dat er een beetje Nutella nog op je sateprikker kan zitten.
- Geen muffinpapiertjes in huis maar wel bakpapier, volg dan deze how to muffinpapiertjes maken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Liezel zegt
Lekker ik heb hem geprobeerd, Het was nog niet klaar op 22 min. Wel op 30 ☺
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor je reactie. En goed dat je de Nutella muffins iets langer in de oven heb gelaten toen ze nog niet klaar bleken. Iedere oven is toch anders.