Marshmallow brownies recept… Do I need to say more… Een topper zijn deze brownies bestaande uit 3 lagen. Een smeuïge brownie met daarboven een laagje marshmallows en afgetopt met chocolade fudge. Ieder was blij verrast door de combinatie en vond het een topper.
Voor deze marshmallow brownies gebruikte ik mini marshmallows in de kleuren roze en wit. Kleine marshmallows zijn beter te spreiden over de brownie. Heb je grote marshmallows in huis kan je er voor kiezen om deze eerst in kleinere stukjes te snijden/knippen.
Het recept word gemaakt in een vierkante vorm van ca. 20 cm. Deze heb ik vervolgens in 16 marshmallow brownies gesneden.
Marshmallow brownies recept
Rating
Ingrediënten
- 125 gram pure chocolade (min. 70%)
- 150 gram roomboter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- ½ theelepel gemalen zeezout
- 125 gram bloem
- 120 gram mini marshmallows
- 25 gram cacao
- voor de fudge
- 60 gram pure chocolade
- 60 gram melk chocolade
- ½ eetlepel ahornsiroop
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt voor de brownie de chocolade met de roomboter in een pannetje.
- Bekleed een vierkante vorm van ca. 20 cm met bakpapier en vet de overige randen en hoeken goed in.
- Doe de gesmolten chocolade over in een kom.
- Klop de eieren los.
- Roer de eieren met het suiker en het zout met een spatel door de gesmolten chocolade.
- Zeef de bloem en cacao en spatel dit erdoor.
- Schep in de vorm en strijk de bovenkant wat glad.
- Bak in 20 a 25 minuten gaar.
- Haal de brownie uit de oven.
- Verdeel de marshmallows erover en zet nog 2 minuten terug in de oven.
- Smelt ondertussen de ingrediënten voor de fudge. Giet 1 a 2 eetlepels water erbij als het begint te stollen.
- Haal uit de oven en verdeel de gesmolten chocolade fudge erover. Smeer de chocolade voorzichtig uit over de marshmallows.
- Laat volledig afkoelen en zet minimaal 2 uur koud weg alvorens de marshmallow brownie uit de vorm te verwijderen en in (16) stukken te snijden
Tips & Tricks bij de marshmallow brownies:
- Bak de brownie niet te ver door. Een brownie hoort niet droog te zijn, maar smeuïg van binnen.
- Wanneer de chocolade voor de fudge stolt voeg dan 1 voor 1 een eetlepel water toe en roer dit erdoor. Herhaal dit tot de gesmolten chocolade weer goed is. Voeg niet te snel of teveel water toe.
- Voor dit brownie recept spatel je het beslag door elkaar. In een brownie hoort geen lucht te zitten, dat is de reden waardoor je geen mixer gebruikt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Marion zegt
Beste brownies ever en makkelijk te maken.
Bakkenderwijs zegt
Goed te horen dat de marshmallow brownies geslaagd zijn.