Koffiecake een heerlijke cake met de smaak van koffie.
Een koffiecake miste nog op de site. Dus ging ik, toen mijn moeder me om een cake vroeg, aan de slag met de koffiecake.
Gewoon een simpele, makkelijk te maken koffiecake. Dat is de insteek. De koffiecake word zonder glazuur gemaakt. Dit kan je net als bij iedere andere cake zelf toevoegen mocht je dat willen. Ga je met glazuur aan de slag. Doe hier dan wat oploskoffie doorheen. Dit past ideaal bij koffiecake en brengt de koffiesmaak nog meer naar boven.
De koffiecake word gemaakt in een standaard cakevorm. Dit komt niet op een cm meer of minder aan. Een standaard cakevorm kan verschillende maten hebben. Voor deze koffiecake heb ik zelf een cakevorm gebruikt van 28×10 cm. Als je een gemiddelde cakevorm heb dan komt het goed. Als de satéprikker er schoon uitkomt dan is de koffiecake gaar.
Ik had de koffiecake gemaakt en hij was zo op. Hij is heerlijk smeuïg geworden en erg lekker van smaak. Ik zal deze cake zeker nog vaker gaan maken. Het is wat mij betreft echt een aanrader!
- 250 gram bloem
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram kristalsuiker
- 15 gram espresso oploskoffie
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eieren
- 150 ml melk
- 200 gram roomboter
- snuf zout
- Vet een cakevorm in en bekleed eventueel met bakpapier over de lange zijdes heen.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Mix de boter met de basterdsuiker, kristalsuiker en de snuf zout.
- Mix 1 voor 1 de eieren erdoor tot deze is opgenomen.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en espressopoeder en mix dit erdoor.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de koffiecake:
- Open de oven niet tijdens de baktijd. Anders kan de cake inzakken
- Mocht de koffiecake te donker worden van boven, maar nog niet gaar van binnen. Leg dan een aluminiumfolie velletje losjes over de bovenkant heen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie