Dit jaar had ik veel kastanjes gekregen en wilde ermee aan de slag. Daar kwam onder andere deze kastanjecake uit voort. Ik wilde een recept creëren waar je geen kastanjemeel in nodig heb, maar verse. Voor deze kastanjecake gebruikte ik dan ook gepofte kastanjes. Deze maalde ik in de keukenmachine fijn en zo gebruikte ik ze in de cake.
De kastanjecake word gebakken in een cakevorm. De cakevorm die ik gebruikt is ca. 28cm.
Kastanjecake recept

Ingrediënten
- 4 eieren
- 125 gram suiker
- 200 gram gepofte kastanjes
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 125 gram boter
- snufje suiker
- 16 gram vanillesuiker
Bereidingswijze
- Maal de kastanjes in een keukenmachine fijn.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een cakevorm in en bekleed de lange zijde met een bakpapiertje.
- Mix de boter met de suiker en het zout romig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Mix de gemalen kastanjes erdoor
- Zeef de bloem met het bakpoeder en mix het door het cakemengsel.
- Verdeel het kastanjecake beslag in de vorm.
- Bak in 45 - 55 minuten gaar.



Tips & Tricks bij de kastanjecake:
- Laat de kastanjecake iets in de vorm afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie