Een gevulde boterkoek met een walnoten- pecannotenspijs. Een combinatie om je vingers bij af te likken. Deze gevulde boterkoek met notenspijs is een absolute aanrader.
Toch liever een gewone boterkoek maken. Hier vind je het boterkoek recept.
Het gevulde boterkoek recept word gemaakt in vierkante vorm van ca. 19 cm.
Gevulde boterkoek recept met walnoten- pecannotenspijs
Ingrediënten
- Voor de notenspijs
- 125 gram walnoten
- 125 gram pecannoten
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 ei
- Voor de boterkoek
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 125 gram kristalsuiker
- 250 gram roomboter
- 290 gram bloem
- 1 ei
- snufje zout
- Voor de garnering
- losgeklopt ei
- 16 pecannoten
- 16 walnoten
Bereidingswijze
- voor de notenspijs
- Maal de walnoten met de pecannoten en de lichtbruine basterdsuiker fijn.
- Voeg de ei en de ahornsiroop toe en maal tot een spijs.
- Verpak in vershoudfolie in de koelkast tot verder gebruik.
- voor de boterkoek
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een vierkante vorm van ca. 19 cm met bakpapier.
- Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar.
- Verdeel het deeg in 2 delen.
- Vorm met het eerste deel de bodem. (rol deze eventueel eerst uit of gebruik stukjes en duw het op de bodem)
- Haal het spijs uit de koelkast en verdeel het over het eerste deel. Duw dit voorzichtig aan.
- Rol het tweede deel uit tot een vierkant met de maat van je vorm en duw deze voorzichtig in de vorm.
- Bastrijk met losgeklopte ei en decoreer met de noten
- Bak in 40 a 45 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de gevulde boterkoek volledig afkoelen en zet deze vervolgens koud weg.
Tips & Tricks bij de gevulde boterkoek met walnoten- pecannotenspijs:
- Je kunt het deeg gemakkelijk op zijn plek duwen met je vingers. Als het her en der wat dikker is hoeft dat geen probleem te zijn.
- Alleen walnoten of enkel pecannoten in huis. Dan kan je er voor kiezen om het spijs met enkel die noten te maken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie