Een chocoladecake was nog niet terug te vinden op de site, laat staan een dubbele chocoladecake recept. dit een chocoladecake recept waar naast cacao ook nog stukjes chocolade door het beslag gespateld worden. Op die manier word de cake wat smeuïger en wat mij betreft nog lekkerder.
Het dubbele chocoladecake recept word in een standaard cakevorm gebakken. Dit komt niet aan op een cm meer of minder. De chocoladecake is klaar als een saté prikker er “schoon” uitkomt. Ik zet schoon tussen haakjes omdat de chocoladecake stukjes chocolade bevatten die wat op de sateprikker af kunnen geven.
Een standaard cake vorm kan verschillende maten hebben. En de meeste zijn goed. Voor deze chocoladecake heb ik zelf een cakevorm van 28 cm x 10 cm gebruikt.

- 225 gram bloem
- 100 gram suiker
- 100 gram witte basterdsuiker
- 200 gram boter
- 50 gram cacao
- ¼ theelepel zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 75 ml melk
- 4 eieren
- 100 gram pure chocolade
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een cakevorm in en bekleed de lange zijden eventueel met bakpapier.
- Mix de suikers met de boter en het zout op gemiddelde snelheid door elkaar.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en de cacao en mix het er doorheen.
- Meng de melk erdoor.
- Hak de chocolade grof en spatel dit door het beslag.
- Verdeel het chocoladecake beslag over de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
- Bak in 60 - 75 minuten gaar.



Tips & Tricks bij het dubbele chocoladecake recept:
- Mocht je van deze dubbele chocoladecake een drie dubbele chocoladecake willen maken dan kan je er voor kiezen om de chocoladecake te overgieten met gesmolten chocolade.
- Test of de chocoladecake gaar is door een sateprikker erin te steken. Komt deze er schoon/droog uit dan is de cake gaar.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie