De Deense droomcake, ook wel Drømmekage genoemd is een cake die zijn oorsprong kent in Brovst, een plaatsje in het Noorden van Denemarken. Het was daar in het jaar 1965 dat een jong meisje, Jytte Andersen, een bakwedstrijd won met een “geheim” familierecept. Sinds die dag is de Deense droomcake een favoriet van velen.
De Deense droomcake bestaat uit 2 lagen. Een luchtige vanillecake met daarboven een zoete kokos topping.
Drømmekage - Deens droomcake recept
Ingrediënten
- voor de vanillecake
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- ½ theelepel vanille extract
- 225 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 150 ml volle melk
- 75 gram gesmolten boter
- 1 eetlepel vanille suiker
- voor de kokos topping
- 100 gram boter
- 150 gram kokosrasp
- 200 gram bruine suiker
- 75 ml volle melk
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verarm de oven voor op 190°C.
- Vet een ronde bakvorm van ca 24 cm diameter in.
- voor de vanillecake
- Mix de eieren met de suiker, vanille suiker en het vanille extract op hoge snelheid tot een lichtgele crème (paar minuten).
- Zeef de bloem met het bakpoeder en vouw/spatel dit voorzichtig erdoor.
- Meng de gesmolten boter met de melk en vouw/spatel het erdoor.
- Schep in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
- Bak in 30-35 minuten tot bijna gaar.
- Haal de cake (na de baktijd) uit de oven.
- Verhoog de temperatuur naar 200°C.
- Doe de ingrediënten voor de kokos topping in een steelpannetje en smelt op laag vuur alles goed door elkaar.
- Verdeel het kokosmengsel over de cake.
- Zet de Deense droomcake terug in de oven en bak nog 5-7 minuten verder (Tot de bovenkant iets bruint en licht droog is)
- Laat de cake afkoelen.
Tips & Tricks bij het Deens droomcake recept:
- Roer/spatel niet langer als nodig. Dan spatel je de lucht uit het beslag.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie