Chocolade magic cake recept. 1 Beslag meerdere lagen cake. De chocolade magic cake is een soort van custard cake. Het bestaat uit 3 verschillende lagen/structuren. En dit terwijl je net als bij een gewone cake maar 1 beslag in de vorm giet. Tijdens het bakken worden de lagen van de cake gevormd. It’s like magic. Chocolate magic.
Deze magische custard cake van chocolade is voor 12-16 stukjes. Magische custard cake van chocolade is eigenlijk de Nederlandse vertaling van de chocolade magic cake. Alleen klinkt dit toch niet zo lekker als in het Engels. De chocolade magic cake snij je in kleine vierkantjes. Hierdoor heb je al gauw een heel aantal stukjes. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om grote te snijden. In dat geval zal je zo’n 6-8 stukjes magic cake hebben.
Een magic cake is makkelijk te maken. Kleine eiwitklontjes horen erin. En met 1 beslag is het nog een snel recept ook. Wil je graag een andere smaak magic cake maken? Het bananen magic cake recept vind je ook terug op de site.
Rating
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- 120 gram boter
- 100 gram bloem
- 70 gram cacao
- 1 theelepel vanille extract
- 500 ml melk
- poedersuiker om te bestrooien
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier en vet de randen goed in.
- Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
- Mix het eigeel met de suiker licht geel schuimig.
- Smelt de boter en mix dit samen met het vanille extract door het eigeelschuim
- Zeef de cacao met de bloem en mix dit door het eigeelschuim tot het opgenomen is.
- Giet langzaam de melk erdoor en roer het erdoor.
- Vouw/spatel voorzichtig het eiwitschuim door het beslag tot je kleine klontjes eiwit overhoud.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak in 50 a 60 minuten gaar.
- Laat de chocolade magic cake volledig afkoelen alvorens deze uit de vorm te halen.
- Zet vervolgens de chocolade magic cake koel weg tot deze helemaal koud is.
- Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Tips & Tricks bij de chocolade magic cake:
- De cake is gaar als het midden nog lichtjes beweegt/wiebelt.
- Bak de chocolade magic cake liever iets te kort dan te lang. Als je de magic cake te lang bakt kunnen de laagjes verdwijnen.
- De eiwitklontjes mogen niet groter zijn dan een erwt.
- Mocht de chocolade magic cake te donker worden tijdens het bakken. Dek dan de cake na ca. 45 minuten af met wat aluminiumfolie.
- Roer eerst een klein beetje eiwit door het eigeelmengsel. Dit zorgt ervoor dat de rest van het eiwitmengsel makkelijker er doorheen te vouwen is.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Anita zegt
Heerlijk, wat een leuk recept! Erg machtig! Ik had niet de juiste bakvorm. Heb hem gemaakt in een ronde 20 cm. vorm. Oven iets lager en iets langer laten staan. Perfect gelukt. Wat een feest om aan te snijden. Zo leuk die verschillende laagjes!
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor je enthousiaste reactie op het chocolade magic cake recept. Goed te horen dat de cake ook in een andere vorm er perfect uit komt.
Melanie zegt
Ik heb vandaag de Chocolate Magic Cake gemaakt…alleen in een ronde bakvorm 24 cm doorsnee en 50 minuten gebakken op 160 graden. Goed gelukt en smaakt lekker.
Bakkenderwijs zegt
Leuk te horen dat de chocolade magic cake geslaagd is. En bedankt voor de ronde bakvorm tip.