Heerlijke chocolade brownies met walnoot. Stukjes walnoot zorgen voor een kleine knapperigheid in de brownie. Lekker smeuïg en dit brownies recept is nog eens erg makkelijk ook.
Het recept voor deze brownies met walnoten is geïnspireerd door een recept uit het makkelijke bakboek. Hier schreef ik een boekreview over. In eerste instantie wou ik het recept uit het boek uitproberen. Echter kwam ik er later achter dat ik een ingrediënt onbedoeld weggelaten heb. De brownies met walnoten zijn echter zo lekker dat ik het niet eens meer anders wil proberen.
Het brownies met walnoten recepten is voor ca. 16 stukjes brownie.
Brownies met walnoten recept
Rating
Ingrediënten
- 225 gram roomboter
- 160 gram pure chocolade (grof gehakt)
- 275 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren + 1 eidooier
- ¼ theelepel zout
- 125 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 75 gram walnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een vierkanten vorm van ca. 18 x 18 cm in en bekleed de bodem alsmede 2 zijkanten met bakpapier.
- Smelt de boter met de chocolade op laag vuur tot ze gesmolten zijn.
- Klop de basterdsuiker met het zout, de eieren en het eidooier kort door elkaar.
- Roer het gesmolten chocolade mengsel erdoorheen.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en spatel deze door het mengsel.
- Schep de gehakte walnoten erdoor.
- Schept het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak in ca. 40 minuten gaar.
- Laat in de vorm afkoelen alvorens de brownie met behulp van het bakpapier uit de vorm te verwijderen.
- Snij horizontaal en verticaal de brownie in 4 repen. Zodat er 16 brownies ontstaan.
Tips & Tricks bij de brownies met walnoten:
- Als de brownie tijdens het afkoelen wat in zakt is dat niet erg. Dat hoort.
- Knip een strook bakpapier op de breedte van je vorm en bekleed zo de bodem en 2 zijkanten met het bakpapier.
- Klop het brownie beslag niet langer als nodig. Als het door elkaar zit is het goed.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Bijnens zegt
Awel ik had nog nooit brownies gemaakt en geproefd,ben er verliefd op geworden.Supoer lekker en iedereen die ik heb laten proeven geeft ook die reacties..
Heb ook brouwnies met frambozen en gemengde noten….Ook een goede aanrader..Super lekker van smaak..
Bakkenderwijs zegt
Wat leuk te horen! Een bedankt voor de tips. Heb zelf nog niet eerder frambozen geprobeerd. Lijkt me een lekkere toevoeging. Veel brownie bakplezier.
Nancy Rutsaert zegt
Moet er echt zoveel suiker in ?
Kan ik ev. amandelmeel gebruiken of 1/2
Kan het ook met fruit uit diepvries?
Bakkenderwijs zegt
Suiker heeft een bepaalde werking voor de structuur van gebak. Dit is de hoeveelheid suiker welk ik voor deze brownies heb gebruikt. Amandelmeel heeft een wat andere structuur en vochtigheid als bloem. Een brownie met fruit word zeker wel gemaakt. Framboos is een bekende combinatie. Fruit uit de diepvries bevat wel vaak veel vocht. Ik heb met amandelmeel en fruit nog geen ervaring betreffende een brownies recept en kan daar geen goed advies over geven.
Gertrude zegt
De brownies zijn heerlijk! Lekker dat stukje walnoot erin.
Heb ze met kokosbloesensuiker gemaakt en iets meer dan de helft van de suiker wat aangegeven staat (kokosbloesemsuiker is nl erg zoet)
Bakkenderwijs zegt
Wat leuk te horen, bedankt voor de reactie en de variatietip.