Bananen pecannoten muffins zijn makkelijk en snel te maken. Ze zijn heerlijk smeuïg en vol van smaak. Iedereen is er dol op. Zelfs kinderen zullen ze met veel plezier oppeuzelen.
Naast de smeuïgheid van de bananen geven de pecannoten een mooi contrast met wat knapperigheid.
Deze bananen pecannoten muffins kunnen als ontbijt, lunch of gewoon de hele dag door. Een heerlijke traktatie.
Voor deze bananen pecannoten muffins heb je geen mixer nodig. Bij dit recept hoef je enkel te roeren.
Bananen pecannoten muffins recept
Porties: 12
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 1 ei
- 225 bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 65 gram rietsuiker
- 125 gram gesmolten boter
- 60 ml melk
- ¼ theelepel kaneel
- ¼ theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram pecannoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet de muffinpapiertjes in een muffinblik.
- Zeef de bloem met de baking soda, het bakpoeder, de zout en het kaneel.
- Prak de banaan en roer er de gesmolten boter, het rietsuiker, het ei, de melk en het vanille extract doorheen.
- Roer hier het bloemmengsel door.
- Hak de pecannoten.
- Roer 80 gram van de pecannoten door het beslag.
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
- Verdeel de rest van de pecannoten erover.
- Bak in 20 a 25 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen en verwijder de bananen pecannoten muffins uit de muffinvorm.
- Laat verder afkoelen.
Tips & Tricks bij de bananen pecannoten muffins:
- Voor extra smeuigheid kan je de bananen even goed mixen na deze geprakt te hebben.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie