Een magic cake is een cake gemaakt met 1 simpel beslag. Na het bakken verschijnt er, like magic, een cake met 3 verschillende lagen.
De bananen magic cake word, hoe kan het ook anders, gemaakt met banaan. En wie denkt dat een bananen magic cake moeilijk is heeft het mis. Je hoeft bij een magic cake namelijk niet te stoeien met laagjes en verschillende baktijden. Een bananen magic cake recept bestaat uit 1 beslag die 1 baktijd heeft. En het resultaat is een magische cake met 3 verschillende lagen.
Het bananen magic cake recept word gemaakt in een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm. Je snijd hier klein blokjes van, waardoor je al snel 12 tot 16 stukjes bananen magic cake heb.
Bereidingstijd:
Baktijd:
Tijd:
- 125 gram roomboter
- 1 eetlepel water
- 500 ml melk (kamertemperatuur)
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 banaan
- 140 gram bloem
- 1 theelepel vanille extract
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet een vierkante vorm van 20 x 20 cm in. Leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm.
- Smelt de boter in een pannetje en laat deze iets afkoelen.
- Scheid de eieren.
- Mix de eiwitten stijf
- Mix de eigelen in een andere kom met de suiker en de basterd suiker tot een lichtgele creme.
- Mix de gesmolten boter erdoor tot deze volledig is opgenomen.
- Prak de banaan en mix dit erdoor.
- Mix op lage stand het vanille extract met de eetlepel water en de melk erdoor.
- Zeef de bloem en mix deze erdoorheen.
- Schep een deel van het eiwitmengsel erop en vouw/spatel dit voorzichtig erdoorheen tot je kleine eiwit klontjes overhoud niet groter dan een erwt.
- Spatel/vouw de rest van het eiwit er op dezelfde manier voorzichtig doorheen.
- Schenk het beslag in de bakvorm.
- Bak in 45 tot 60 minuten gaar. Het midden van de cake beweegt dan nog licht wiebelachtig.
- Laat de bananen magic cake volledig afkoelen.
- Bestrooi eventueel voor serveren met wat poedersuiker.
Tips & Tricks bij de bananen magic cake:
- Het lastigste gedeelte aan deze cake is het wanneer uit de oven halen voor de juiste consistentie van de lagen.
- Bak liever iets te kort als te lang. Als je de cake te lang bakt zullen de laagjes verdwijnen.
- De bananen magic cake zal altijd iets wat wiebelig blijven wanneer je deze uit de oven haalt, dit komt door de custard laag in het midden.
- Dek eventueel de bananen magic cake met aluminium folie af wanneer deze na 45 minuten te donker word maar nog niet klaar is.
- Meng het beslag voor de bananen magic cake niet langer als nodig. Het hoort dat het eiwit kleine klontjes achter laat.
- Het beslag van de bananen magic cake is erg dun, dit klopt.
- Het kan zijn dat er in de custard laag kleine plekje zitten. Dit is de banaan die wat verkleurd is.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie