Dit bananen kruimelcake recept is een combinatie van het krokante van de kruimels met het smeuïge en zachte van de bananencake.
Bananen kruimelcake recept
Ingrediënten
- voor de kruimels
- 250 gram boter
- 300 gram bloem
- 90 gram rietsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- voor de bananencake
- 200 gram bloem
- 1½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- snuf zout
- 2 rijpe bananen
- 60 gram boter
- 150 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 240 ml melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Vet een vorm van 20 x 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Kneed voor de kruimels de boter met de bloem, rietsuiker, kristalsuiker en de kaneel tot kruimels.
- Zeef voor de bananencake de bloem met het bakpoeder, de kaneel de snuf zout.
- Mix in een andere kom de boter romig.
- Voeg de suiker toe en mix deze erdoor.
- Prak de bananen en mix deze samen met het ei en het vanille extra door het botermengsel.
- Mix de melk en het bloemmengsel er beetje bij beetje doorheen.
- Meng tot een mooi beslag, maar mix niet langer dan nodig.
- Giet de helft van het beslag in de bakvorm.
- Verdeel een kwart tot de helft van de kruimels erover.
- Giet de rest van het beslag erover.
- Verdeel de rest van de kruimels erover.
- Bak in ca. 50 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de bananen kruimelcake:
- Als een sateprikker schoon uit de bananen kruimelcake komt is de cake gaar.
- Je kunt deze bananen kruimelcake goed invriezen.
- Bewaar in luchtdichte trommel
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie