Appelroosjes zijn kleine appeltaart gebakjes in de vorm van een roos. Appelroosjes lijken erg lastig om te maken, maar als je de stap voor stap goed volgt kan jij het ook.
Wil je toch liever een appeltaart maken, kijk dan eens bij dit appeltaart recept.
Een tijdje geleden wou mijn zusje appelroosjes maken voor haar verjaardag, dat werd een grote mislukking. De appelroosjes lukte niet, vielen uit elkaar en kwamen zwart uit de oven. Ik was er zelf niet bij en zou haar een keertje helpen om van de appelroosjes een succes te maken. Er is wat tijd over heen gegaan, maar laatst ging ik me er dan toch aan wagen en met succes. Ik weet dan ook zeker dat mijn zusje nu ook deze leuke en lekkere appelroosjes op tafel kan toveren.
Het recept is voor 8 appelroosjes.
- 270 gram bladerdeeg (1 pakje bladerdeeg)
- 2 rode appels
- 2 eetlepels citroensap
- abrikozenjam
- kaneel naar smaak
- evt. bloem om het deeg uit te rollen
- poedersuiker om te bestrooien
- muffinvorm
- Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet 8 gaatjes van een muffinvorm in.
- Snijd de appels in flinterdunne plakjes en leg ze in een kom water met citroensap.
- Zijn de appelplakjes iets te dik en buigen ze niet goed zie dan de tips & tricks onder dit recept.
- Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ca. 24x40 cm.
- Snijd hiervan 8 strippen van ca. 5 cm.
- Verwarmen 2 eetlepels abrikozenjam met 1 eetlepel water 30 sec, in de magnetron.
- Smeer de bladerdeeg strippen in met de abrikozenjam.
- Laat de appelplakjes goed uitlekken.
- Verdeel wat appelplakjes trapsgewijs aan de bovenkant van een bladerdeegstrip.
- Vouw de onderste rand van de strip over de appelplakjes heen.
- Strooi een beetje kaneel naar smaak over de appelplakjes heen.
- Rol vervolgens de strip voorzichtig op zodat je de appelplakjes op zijn plek houd.
- Druk het einde goed aan en zet het appelroosje in 1 van de ingevette gaatjes van de muffinvorm.
- Herhaal dit met de rest van de appelplakjes en de bladerdeegstrippen.
- Bak ca. 40 a 45 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg volledig gebakken is.
- Bestrooi de appelroosjes voor het serveren met wat poedersuiker.
Tips & Tricks bij de appelroosjes:
- Als de appelplakjes niet goed buigzaam zijn verwarm de kom met de appelplakjes in het citroenwater dan zo’n 3 minuten in de magnetron. Mochten de appelplakjes nog niet goed buigzaam zijn verwarm ze dan iets langer.
- Als de appelroosjes na een half uur baktijd wat donkerder worden aan de bovenkant, dek de appelroosjes dan af met wat aluminiumfolie in de oven.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie