Amandelmeel muffins. Amandelmuffins op basis van amandelmeel. Naast amandelmeel word er ook nog een klein beetje bloem aan de muffins toegevoegd. De amandelmuffins zijn gemakkelijk te maken en je kan haast zeggen, zo klaar.
Dit amandelmeel muffins recept is een recept waar je makkelijk mee kan variëren. Check de tips & Tricks onder het recept voor variatietips. Hou echter wel in je achterhoofd. Het amandelmeel muffins recept is zo al erg lekker.
Deze amandelmeel muffins zijn niet koolhydraatarm of glutenvrij. Doordat er gebruik word gemaakt van suiker zijn de amandelmuffins niet koolhydraatarm. Door het gebruik van bloem zijn ze niet glutenvrij. Op zoek naar koolhydraatarme muffins? Check dit recept eens. Dit recept is naast koolhydraatarm ook glutenvrij. Ook deze koolhydraatarme muffins zijn op basis van amandelmeel. In principe zouden ze zelfs onder dezelfde noemer, amandelmeel muffins door kunnen gaan. Dus voor koolhydraatarme amandelmeel muffins check de link hierboven. Voor de gewone amandelmeel muffins check het recept hieronder.
Dit amandelmeel muffins recept is voor 12 amandelmuffins.
Rating
- 125 gram boter
- 125 gram amandelmeel
- 150 gram fijne suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 60 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- snuf zout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet 12 cupcakevormpjes klaar. (eventueel in een muffinblik)
- Smelt de boter in een pannetje.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Roer hier de rest van de droge ingrediënten doorheen.
- Mix de gesmolten boter en eieren door het bloemmengsel tot alles net door elkaar zit.
- Verdeel het amandelmeel muffins beslag over de vormpjes.
- Bak in 15-20 minuten gaar.
- Laat iets in de vorm afkoelen en vervolgens verder op een rooster.
Tips & Tricks bij de amandelmeel muffins:
- Mix het amandelmeel muffins beslag niet langer dan nodig. ALs het beslag gemengd is, is het goed.
- Variatietips: Roer wat stukjes chocolade, rozijnen, fruit of fruitrasp door het beslag.
- Amandelmeel maak je gemakkelijk zelf. Check de how to amandelmeel maken.
- Geen muffinvormpjes in huis? Maak ze zelf met bakpapier. Klik hier voor de how to.
Neirinckx Jp zegt
Mag dat ook met zelfrijzende bloem
Bakkenderwijs zegt
In zelfrijzend bakmeel zit al bakpoeder in verwerkt. Ik weet niet of de verhouding daarvan gelijk is als de verhouding van bloem met bakpoeder in het recept. Het is wel mogelijk om de amandelmeel muffins met zelfrijzend bakmeel te maken. Het kan dan alleen zijn dat de muffins iets minder of iets meer rijzen.
Jozefa Matthysen zegt
Kan je de muffins ook bakken in de airfryer?
Bakkenderwijs zegt
Dat moet zeker kunnen. Enkel werkt een airfryer met hete lucht en zullen hiervoor iets andere baktijden gelden. Deze zal korter zijn. Ik kan niet exact zeggen hoelang dit is. Een appelflap bakt in de oven in 15 minuten gaar en in de airfryer in 10 minuten al. Houd het bakproces goed in de gaten. Veel bakplezier.
Jozefa Matthysen zegt
Bedankt voor de informatie
Zal zeker iets laten weten
Monique zegt
Zo’n simpel recept en dan toch met zo’n geweldig lekker resultaat, echt lekker zijn ze, bedankt voor het recept!
Bakkenderwijs zegt
Super bedankt voor de enthousiaste reactie, graag gedaan.