Baklava is een zoet dessert gemaakt met gehakte noten, een filodeeg laagje en gedrenkt in suikersiroop of honing. Dit recept is voor snelle baklava. Dat is misschien niet iets waar je in eerste instantie bij baklava aan zal denken, snel. Maar het is toch echt het geval. Dit recept kost je nog geen half uur. En dan staat de baklava toch echt op tafel.
De oorsprong van baklava ligt in Turkije. Inmiddels hebben velen landen hun eigen variaties van baklava.
De baklava in dit recept word in een muffintray gebakken. Het snelle baklava recept is voor 9 baklava’s
Snelle baklava recept
Ingrediënten
- 15 gram gesmolten boter
- 150 gram gehakte amandelen of walnoten
- 25 gram suiker
- ¾ theelepel kaneel
- 100 a 125 gram honing
- ca. 110 gram filodeeg
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snij het filodeeg in 9 vierkantjes en vorm hiermee cupjes in een muffintray.
- Smeer de binnenkant van het filodeeg in met een beetje van de boter
- Meng de noten, met de suiker, het kaneel en de rest van de boter.
- Verdeel het mengsel over de cupjes.
- Verdeel ongeveer de helft van de honing over de baklava cups.
- Bak de baklava in ca. 10 minuten goudbruin.
- Verdeel de rest van de honing over de hete baklava.
- Serveer warm of koud.
Tips & Tricks bij de snelle baklava:
- Als je de honing een klein beetje verwarmd zal deze beter te schenken zijn. Maak de honing echter niet te heet. Dit komt de goede eigenschappen van de honing niet ten goede. Lees hier waarom honing gezond is.
- Mocht je boter weer wat harder worden tijdens het bereiden, kan je deze eventueel opnieuw iets verwarmen.
- Meer van deze baklava maken? Verdubbel dan gewoon het snelle baklava recept.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie