Een cobbler is een dessert van fruit welke in een schaal word gedaan. Hierover word een beslag gemaakt alvorens de cobbler in de oven afgebakken word.
Deze perzik cobbler is gemaakt met verse perziken, over de perziken word een beslag gemaakt. Ik denk dat de perzik cobbler variant 1 van de meest bekendste varianten van de cobbler is.
De perzik cobbler is een heerlijk dessert welke je direct warm uit de oven eet. Maak de perzik cobbler af met een heerlijk bolletje ijs en het word gegarandeerd genieten geblazen.
Perzik cobbler recept
Ingrediënten
- 400 a 500 gram perziken
- 40 gram witte basterdsuiker
- 120 gram roomboter
- 150 gram patentbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een ovenschaal in van ongeveer 22 bij 22.
- Maak de perziken schoon en snijd deze in stukjes
- Verdeel de perziken over de ovenschaal.
- Mix de suiker met de boter romig
- Mix de bloem, het bakpoeder en het zout er doorheen.
- Mix als laatste het vanille extract en het ei erdoor.
- Verdeel het beslag voorzichtig over de perziken
- Bak in ca. 35 minuten goudbruin.
- Laat 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.
Tips & Tricks bij de perziken cobbler:
- Het formaat ovenschaal is niet heel belangrijk. Als je maar 2 verschillende lagen kan maken.
- De perziken kan je eventueel voor ander fruit vervangen.
- Geen witte basterdsuiker in huis, gebruik dan gewone suiker.
- Je kunt voor de cobbler ook perziken uit blik gebruiken. Je gerecht zal dan in zijn totaal iets zoeter worden.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie