Een heerlijke cake met peren dat is wat deze perencake is.
Dit perencake recept is ook nog eens een erg makkelijk en snel recept. De perencake heeft een bereidingstijd van ca. 15 minuten en dan is de perencake al gereed om de oven in te gaan. Mede door deze korte bereidingstijd is de perencake een ideale cake of dessert voor wanneer je weinig tijd heb, maar toch even iets lekkers maken wil.
Voor dit perencake recept word gebruik gemaakt van slagroom. De slagroom zorgt ervoor dat de perencake heerlijk luchtig word.
De perencake word gebakken in een 23 cm diameter vorm. De perencake is voor ca. 8 stukjes.
Perencake recept
Ingrediënten
- 250 gram bloem + ½ eetlepel
- 35 gram maïzena
- ½ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel baking soda
- 100 gram suiker + 2 eetlepels
- 3 eieren
- 250 ml slagroom
- ½ theelepel zout
- 2 peren (rijp, maar niet te sappig)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet een 23 cm diameter vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Maak de peren schoon en snij 1 peer in blokjes en 1 in schijfjes.
- Mix de eieren met de suiker schuimig.
- Klop de slagroom lobbig en spatel dit door het eischuim.
- Meng de blokjes peer met de ½ eetlepel bloem.
- Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout, de baking soda en de maïzena.
- Spatel het bloem mengsel door het eischuim.
- Spatel voorzichtig de peerblokjes door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm.
- Verdeel de perenplakjes eroverheen en bestrooi deze met de 2 eetlepels suiker.
- Bak de perencake in ca. 40 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de perencake:
- De perencake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.
- Neem niet te sappige peren, deze kunnen veel vocht aan de perencake toevoegen waardoor de perencake maar moeilijk goed gaar word.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
saskia de troyer zegt
kan je dit met alle soorten peren zoals kweekperen
Bakkenderwijs zegt
Ik heb even het verschil tussen kweeperen en gewone peren opgezocht. Kweeperen zijn erg hard en moeten lang gestoofd of gekookt worden. Dit in tegenstelling tot de rijpe peren die voor dit perencake recept gebruikt worden. Misschien als de kweeperen al voortgestoofd/gekookt zijn dat het mogelijk is. Ik heb hier echter geen enkele ervaring mee en kan je dit niet met zekerheid zeggen.