Parfait is een ijssoort welke je zonder ijsmachine kan maken. Het is een heerlijk luchtig ijs. Door het mengsel heel luchtig te kloppen krijgt de parfait zijn structuur. Een goede parfait smelt op je tong.
Zo ook deze koffieparfait. Een heerlijke parfait met de smaak van koffie. Nu kun je een parfait natuurlijk in een vorm maken, maar voor deze koffieparfait heb ik gekozen voor een glas. Een theeglas zelfs. Door de koffieparfait in een glas te maken kun je per persoon een dessert uitserveren.
Het onderstaande koffieparfait in een glas recept is voor 6 personen.
Koffieparfait in een glas
Ingrediënten
- 6 eidooiers
- 150 gram suiker
- 200 ml sterke koffie (koud)
- 250 ml slagroom
Bereidingswijze
- Zet 6 (thee)glazen) klaar.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtgele crème.
- Voeg beetje bij beetje de koffie toe.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze door het koffiemengsel.
- Verdeel het mengsel over de glazen.
- Zet de glazen afgedekt in de vriezer en laat minimaal 4 uur bevriezen
- Serveer de koffieparfait direct uit e vriezer.
Tips & Tricks bij de koffieparfait in een glas:
- Spoel het glas om met wat water en bedek de binnenkant vervolgens met vershoudfolie. Op deze manier kun je de parfait voor het serveren makkelijk uit het glas krijgen.
- Je kunt het geheel ook in een enkele (cake)vorm gieten. Bedek dan ook de binnenkant met de tip hierboven en snijd de parfait voor serveren in plakjes.
- LET OP! Je werkt voor dit recept met rauwe eigelen. Je kunt er ook voor kiezen om met gepasteuriseerd eigeel te werken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Ivar zegt
leuk recept alleen is het geen parfait aangezien je het eigeel niet gaart als je het moment dat je je eigeel wit hebt geslagen de koffie warm er rustig aan toevoegd zou je je eigeel wel goed genoeg kunnen garen om een parfait genoemd te worden dan zal de textuur en structuur ook beter zijn
(sorry voor het slechtste nederlands)
Bakkenderwijs zegt
Bedankt voor de reactie en de duidelijke uitleg.