Rijstepap, gegratineerd in de oven met kersen. Een lekkere combinatie die net weer wat extra’s aan de rijstepap geeft. De gegratineerde rijstepap is lekker als toetje maar ook niet verkeerd om zo even tussendoor te eten. Over het algemeen als je een recept voor gegratineerde rijstepap tegenkomt is deze met kersen. Nu kun je gegratineerde rijstepap natuurlijk ook zonder kersen maken of met andere vruchten. Het idee voor dit gegratineerde rijstepap recept komt uit de koken & genieten. Het recept is in vergelijking tot het recept uit het tijdschrift wel aangepast.
Het gegratineerde rijstepap recept is voor ca. 6 personen.
Gegratineerde rijstepap met kersen recept
Ingrediënten
- 620-720 gram kersen in pot
- 500 ml melk
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 100 gram dessertrijst
- 40 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker (= 1 zakje)
- 2 eieren
- 250 gram magere kwark
- ca. 20 tot 40 gram boter
- eventueel kaneelsuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
- Breng de melk met 20 gram suiker, een snufje zout en het vanille extract aan de kook en laat deze 12 minuten zachtjes pruttelen (Geeft de bereidingswijze op jou pak dessertrijst langer aan, volg dan die instructies)
- Doe de rijstepap over in een schaal of bord en dek deze af met vershoudfolie. Laat de rijstepap ca. 30 minuten afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ruime ovenschaal of 6 kleine ovenschaaltjes in.
- Klop de eieren met 20 gram suiker en de vanille suiker los.
- Klop de kwark en de dessertrijst door het eimengsel.
- Roer de uitgelekte kersen erdoorheen.
- Schep het rijstepap mengsel in de ovenschaal(tjes)
- Maak van roomboter wat krulletjes en leg dit bovenop de rijstepap.
- Bak in 25 a 30 minuten klaar.
- Bestrooi eventueel voor serveren met wat kaneelsuiker.
Tips & Tricks bij de gegratineerde rijstepap met kersen:
- Je kunt deze gegratineerde rijstepap warm of koud eten.
- De kersen kun je weglaten of vervangen voor andere vruchten.
- Pas op dat je rijstepap niet overkookt of aanbrand.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie