Een citroenpudding in een glas is ideaal als toetje. Je kan het per persoon neerzetten en het oogt heel mooi. De citroenpudding is, hoe kan het ook anders, natuurlijk wel wat zuur van de citroen. De citroenpudding word gemaakt met citroenen, sinaasappels, gelatine en basterdsuiker.
Het citroenpudding recept is voor 6 glaasjes. Ik heb voor dit citroenpudding recept wijnglazen gebruikt.
Citroenpudding in een glas recept
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine
- 3 - 5 citroenen
- 2 - 3 sinaasappels
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 300 ml water
Bereidingswijze
- Zet 6 glazen klaar.
- Leg de blaadjes gelatine in wat water te weken.
- Snijd 6 flinterdunne plakjes van de citroen en 6 flinterdunne plakjes van de sinaasappel.
- Pers de citroenen en de sinaasappels uit tot je van beide 100 ml hebt.
- Zet een pannetje met 300 ml water, de plakjes citroen en sinaasappel en de basterdsuiker op en breng dit aan de kook.
- Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in het citroenpudding mengsel.
- Roer het citroen- en sinaasappelsap door het citroenpudding mengsel.
- Giet het citroenpudding mengsel door een zeef en verdeel het over de glazen.
- Laat de citroenpudding 4 uur (eventueel afgedekt) opstijven in de koelkast.
Tips & Tricks bij de citroenpudding in een glas:
- Je kunt de citroenpudding ook in een dichte vorm maken. Hou er dan rekening mee dat de citroenpudding mogelijk iets langer nodig heeft om op te stijven.
- Als je de flinterdunne plakjes van de citroen en sinaasappel afsnijd, snij dan niet het wit van de vrucht mee. Wanneer je het wit meesnijd kan de citroenpudding bitter worden.
- Als de basterdsuiker volledig is opgelost kan je de citroenpudding alvast even proeven. Voeg eventueel wat extra basterdsuiker toe als je de citroenpudding te zuur vind.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie