Met dit citroencrème biscuitrol recept maak je een heerlijk licht en luchtige biscuit met een frisse citroen crème vulling.
Een biscuitrol kun je zien als een dunne laag cake, met een vulling besmeerd en vervolgens opgerold. Een goede biscuitrol smelt in de mond en is niet moeilijk te maken. Ook voor de vulling in dit citroencrème biscuitrol recept hoef je niet bang te zijn dat het mislukt. Het is een makkelijke en snelle vulling.
De Citroencrème biscuitrol is zo’n 40 cm lang en is voor zo’n 8 a 10 personen.
Citroencrème biscuitrol recept
Ingrediënten
- 4 eieren
- 70 gram patentbloem
- 1 theelepel bakpoeder (= 5 gram)
- ½ theelepel vanille extract
- 125 gram suiker
- poedersuiker
- snuf zout
- 100 gram roomkaas
- 60 ml lemon curd
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze
- Scheid de eieren.
- Bekleed een bakplaat of blik van ca. 40x30 cm met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar.
- Mix het eigeel, het vanille extract ⅓ van de suiker op hoge snelheid tot je een mooi dik eimengsel heb. (Dit zal zo'n 5 a 6 minuten duren)
- Mix in een andere schaal de eiwitten met een snuf zout stijf en mix er vervolgens beetje bij beetje de overige suiker doorheen.
- Meng voorzicht een beetje eiwit door het eigeelmengsel en vouw vervolgens het eigeelmengsel door de rest van het eiwit heen.
- Zeef de bloem boven het eimengsel en vouw deze er voorzichtig doorheen.
- Spreid het beslag uit over de bakplaat/blik en bak 12 tot 15 minuten tot een stateprikker er schoon uitkomt of het deeg terugveert bij lichte aanraking.
- Strooi op een schone theedoek wat poedersuiker
- Haal de biscuit uit de oven, haal de kanten los en draai het bakblik om op de theedoek.
- Verwijder het bakpapier en rol de biscuit samen met de theedoek lichtjes op.
- Laat licht opgerold helemaal afkoelen.
- Roer voor de citroen crème vulling de roomkaas los.
- Roer hier vervolgens de lemon curd doorheen tot je een mooi geheel heb.
- Mix de slagroom bijna stijf en meng deze door het citroen crème mengsel.
- Rol de afgekoelde biscuitrol terug.
- Verdeel de citroen crème erover tot ca. 2 cm van de zijkanten.
- Rol de citroen crème biscuitrol voorzichtig op en verpak deze met vershoudfolie.
- Leg deze koel weg.
- Bestrooi voor serveren de biscuitrol met poedersuiker.
Tips & Tricks bij de citroencrème biscuitrol:
- Als je de bloem met het eiwitmengsel mengt, roer/vouw niet te lang door. Als je te lang door gaat verdwijnt er veel lucht uit de biscuitrol.
- De vulling word gemaakt met lemon curd, deze kun je in de supermarkt aanschaffen. Ook kun je deze zelf maken, wat eigenlijk nog veel lekkerder is! Wil je de lemon curd zelf maken? Volg dan dit lemon curd recept.
- Voor een mooi uitziende citroencrème biscuitrol snijd je de uiteinde van de biscuitrol af.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie