Een aardbeien skillet cake recept. Je kan nu misschien denken wat is een skillet cake? Een skillet is een gietijzeren koekenpan. Deze aardbeien cake word dus niet gebakken in een normale cake- of springvorm, maar in een gietijzeren pan. Een gietijzeren pan heeft een andere geleiding dan de vormen welke we over het algemeen gebruiken om te bakken. Dit zorgt voor een ander bakproces en ook een iets ander eindresultaat.
De aardbeien skillet cake is een topper. De combinatie van de cake met de aardbeien is erg lekker. Iedereen die hem gegeten heeft was het daarover eens. Ik zelf vond het ook een erg lekkere cake. Het zachte van de cake en bovenop het krokante korstje, dan de aardbeien vulling. Heerlijk. De aardbeien skillet cake is wat mij betreft een blijvertje.
De aardbeien skillet cake word gebakken in een gietijzeren koekenpan van ca. 23 cm diameter.
- 150 gram suiker
- 170 gram boter
- 175 gram bloem
- 75 gram amandelen
- 1,5 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 3 eieren
- ca. 400 gram aardbeien
- 1 eetlepel aardbeien jam
- eventueel poedersuiker om te bestrooien
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Maal de amandelen fijn. Maal vervolgens de bloem, het bakpoeder en de snuf zout hierdoorheen.
- Vet een gietijzeren koekenpan van ca. 23 cm diameter lichtjes in.
- Maak de aardbeien schoon en snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes.
- Roer de aardbeien jam door de stukjes aardbei.
- Snij de andere helft van de aardbeien 1 maal doormidden.
- Mix de boter met de suiker romig.
- Mix 1 voor 1 de eieren erdoorheen tot deze zijn opgenomen.
- Mix het amandel-bloem mengsel erdoor tot een beslag.
- Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de gietijzeren pan.
- Verdeel de aardbeien stukjes met jam erover.
- Schep de rest van het beslag over de aardbeien stukjes.
- Leg de halve aardbeien met de buitenkant naar boven op het beslag.
- Bak de aardbeien skillet cake in 40 a 50 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi eventueel voor serveren met wat poedersuiker.
Tips & Tricks bij het aardbeien skillet cake recept:
- LET OP! De gietijzeren pan blijft nog lange tijd gloeiend heet! Laat de gietijzeren pan niet onbeheerd achter en zet deze op een veilige plek om verder af te koelen.
- Wanneer de eieren 1 voor 1 door het botermengsel gemixt worden kan het zijn dat het botermengsel op de zijkanten aankoekt. Haal dit los met een spatel en mix dan verder.
- Voor dit recept maakt het niet uit of je amandelen met of zonder vliesje gebruikt. Je kunt de amandelen zelfs vervangen voor kant en klaar amandelmeel uit de winkel.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie