Recept voor zoet brood. In het Engels word dit een sweet bread genoemd. Dit is een quick bread. Quick bread is brood dat snel gemaakt kan worden. Hierbij heb je niet te maken met rijs tijden. In quick bread word geen gebruik gemaakt van gist. Op die manier is het een snel brood.
Dit zoet brood lijkt qua uiterlijk op een cake. Maar is minder zoet dan een cake. Je kunt het zoet brood heerlijk besmeren met bijvoorbeeld jam. Het zoet brood word gebakken in een cake vorm.
Je bent zo’n 5 a 10 minuutjes bezig om het zoet brood beslag klaar te maken. Vervolgens doe je het beslag in een cake blik en bak je het in ca. 60 minuten goudbruin en gaar. Zoet brood is dan ook vrij makkelijk te maken.
- 200 gram suiker
- 450 gram bloem
- 18 gram bakpoeder
- ¾ theelepel zout
- 2 eieren
- 350 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een cakeblik in en beleg de lange kant eventueel met een velletje bakpapier.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Roer de overige droge ingrediënten erdoorheen.
- Mix de eieren met de melk en de zonnebloemolie kort door elkaar.
- Mix beetje bij beetje het bloemmengsel erdoorheen.
- Schenk het beslag in het cakeblik.
- Bak in 50-60 minuten goudbruin en gaar.
Tips & Tricks bij het zoet brood recept:
- Voor een nog krokantere zoete korst strooi je wat suiker over de bovenkant van het zoet brood voordat deze gebakken word.
- Mocht het zoet brood te donker worden tijdens het bakken kun je na 45 a 50 minuten de bovenkant afdekken met aluminiumfolie. Open niet eerder dan dat de ovendeur. Het zoet brood kan dan inzakken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie