Wentelteefjes, misschien wel het bekendste recept wat je kan maken met oud brood. Ik denk dat de meeste wentelteefjes wel kunnen. Ideaal als je bijvoorbeeld stokbrood over heb van de vorige dag. En wentelteefjes zijn behalve ideaal ook nog eens erg lekker.
Over de herkomst van het woord wentelteefjes is niet veel bekend. Het kan zijn dat een teef een bakvorm was vroeger. Of dat wentelteefjes staan voor wentel het even.
Het wentelteefjes recept is vrij makkelijk en je hebt er niet veel voor nodig. Oud brood, melk en eieren. Dat is de basis.
Wentelteefjes recept
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 ml melk
- eetlepel vanillesuiker
- ca. 30 cm stokbrood
- suiker
- kaneel
Bereidingswijze
- Snij het stukbrood in plakjes van ca. 1 cm.
- Kluts het ei met de vanillesuiker en de melk.
- Week de plakjes brood in het melkmengsel.
- Verwarm wat boter in een koekenpan.
- Bak de wentelteefjes aan beide zijde mooi bruin.
- Meng wat suiker met kaneel naar smaak.
- Strooi het kaneelsuiker over de wentelteefjes
Tips & Tricks bij de wentelteefjes:
- Ik heb specifiek geen hoeveelheid bij de suiker en kaneel gezet. Dit is voor iedereen anders en kan naar smaak gedaan worden of zelfs in zijn geheel weggelaten worden.
- Je kunt het recept gemakkelijk verdubbelen als je meer nodig hebt.
- De vanillesuiker zou je eventueel weg kunnen laten.
- Ook kun je wat kaneel door het melkmengsel heen roeren.
- Je kunt dit recept natuurlijk ook maken met ander brood als stokbrood. Zelfs suikerbrood kan je hiervoor gebruiken. Dit is erg lekker.
- Voor het wentelteefjes recept gebruik je brood van minimaal een dag oud. Doordat dit brood wat droger is word het vocht beter opgenomen.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie