Soda brood muffins zijn muffins op basis van soda brood. Deze soda brood muffins worden gemaakt met de toevoeging van rozijnen en karwijzaad. Karwijzaad geeft een wat anijsachtige smaak af.
De soda brood muffins zijn een lekker tussendoortje/broodje. De roots van soda brood ligt in Ierland. De soda brood muffins worden echter niet volgens het traditionele Ierse soda brood gemaakt. Naast baking soda word er in dit recept ook gebruik gemaakt van bakpoeder.
Het recept is voor zo’n 12 soda brood muffins
Soda brood muffins recept
Ingrediënten
- 175 gram patentbloem
- 85 gram tarwebloem
- ¼ theelepel baking soda
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel karwijzaad
- 50 gram suiker
- 1 large ei
- 175 gram rozijnen
- 100 gram yoghurt
- 125 gram melk
- 1 theelepel vanille extract
- 85 gram boter (gesmolten)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een 12 gaten muffinvorm in of maak gebruik van muffinvormpjes.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en de baking soda.
- Meng het zout, de rozijnen en het karwijzaad door het bloemmengsel
- Klop de eieren met de yoghurt, de melk, het vanille extract en de gesmolten boter door elkaar.
- Vouw/spatel het bloemmengsel door het eimengsel. (Roer niet langer dan nodig)
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak in ca. 20 minuten gaar.
Tips & Tricks bij de soda brood muffins:
- Als een sateprikker er schoon uitkomt zijn je soda brood muffins gaar.
- Hou je niet van karwijzaad kan je dit gerust weglaten.
- Maak gemakkelijk zelf muffinpapiertjes met deze how to muffinpapiertjes te maken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie