Kleine pretzel bites bestrooid met zeezout een lekkere combinatie in hapklare stukjes. Ze zijn vrij makkelijk te maken al zal je wel even wat geduld moeten hebben met de rijs tijd.
Het recept voor deze pretzel bites komt uit het borrelhapjes bakboek. Waar ik een boekreview over schreef.
Je zal ca. 60 pretzel bites uit het recept halen. Dat lijkt misschien veel maar het zijn kleine hapjes. Zelf heb ik 2 keer een bakje met pretzel bites op tafel gezet voor zo’n 3 personen per keer.
Pretzel bites met zeezout recept
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 4 gram instant gist
- ½ theelepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 65 ml lauwwarme melk
- 60 ml lauwwarm water
- voor de topping
- 1 ei losgeklopt
- zeezout
Bereidingswijze
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot je een soepel, elastisch deeg heb. Dit zal zo'n 10 minuten met de standenmixer zijn. Met de hand duurt het wat langer.
- Dek de kom af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat 45-60 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Verwarm de over voor op 225°C.
- Sla met je vuist in het deeg om het lucht eruit te slaan.
- Verdeel in 4 stukken
- Rol elk stuk uit tot een sliert van ca. 50 cm.
- Snij deze in ca. 15 stukjes.
- Leg de stukjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Smeer in met de losgeklopte ei.
- Bestrooi met zout.
- Laat ze 15 minuten rusten op de bakplaat.
- Bak vervolgens in ca. 10 minuten goudbruin.
Tips & Tricks bij het pretzel bites recept:
- Je kunt ook enkel een eidooier loskloppen. Je pretzels worden dan iets geler van kleur.
- De pretzel bites met zeezout zijn ook goed in de airfryer te bakken. Bak ze in 4 a 5 minuten goudbruin van kleur. Bak er niet teveel tegelijk, maar geef ze wat ruimte in het mandje.
- Buiten de koelkast zijn de pretzel bites met zeezout 3 tot 4 dagen houdbaar in een goed afgesloten trommel. Je kunt ze ook tot 3 maanden in vriezen.
- In plaats van zeezout kun je de pretzel bites ook bestrooien met maanzaad of sesamzaad.
- Door heet water op koude melk te gieten maak je het mengsel direct de juiste temperatuur.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie