Pompoen cornbread, ook wel pompoen maisbrood. Cornbread betekend in het Nederlands maisbrood en is typisch Amerikaans. Als je het in het Nederlands over een maisbrood heb zal je waarschijnlijk toch met iets anders thuis komen als met cornbread. Zodoende dat ik ook de naam pompoen cornbread aangehouden heb. Cornbread zit qua smaak een beetje tussen brood en cake in. Ook op Bakkenderwijs staat het recept voor buttermilk cornbread. Een traditioneel Amerikaans cornbread recept welke een absolute favoriet is op de site. Zodoende werd het tijd voor een variatie.
Pompoen cornbread is niet moeilijk te maken en ook nog eens erg lekker. Onderstaand recept is voor een 18cm x 18cm vierkante vorm. Dit zijn zo’n 9 a 12 stukken.
- 140 gram patentbloem
- 170 gram maismeel
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel kruidnagelpoeder
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 60 gram roomboter
- 250 gram pompoenpuree (zie tips & tricks)
- 125 gram crème fraîche
- 2 eieren
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet een 18cm x 18cm vorm in.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en de baking soda.
- Meng het maismeel, de zout, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagelpoeder erdoorheen.
- Smelt de boter.
- Roer de basterdsuiker en de pompoenpuree door de gesmolten boter.
- Klop de crème fraîche en de eieren erdoorheen.
- Roer het bloemmengsel er doorheen tot je een mooi geheel heb.
- Verdeel het beslag over de vorm.
- Bak het pompoen cornbread in ca. 25 a 30 minuten gaar.
Tips & Tricks bij het pompoen cornbread:
- Voor de pompoenpuree: Verwarm de oven voor op 165°C. Maak de pompoen schoon en snijd deze in stukken. Leg de stukken pompoen op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie of bakpapier en bak de pompoenstukken 30 a 40 minuten tot het vruchtvlees van de pompoen zacht is. Pureer de stukken pompoen en druk de pompoen door een zeef.
- Mocht je geen 18 cm x 18cm vorm hebben gebruik dan een 20″springvorm.
- Heb je alleen hele kruidnagels in huis, maal ze dan fijn in een vijzel. Gebruik er zo’n 5 a 6 voor dit recept
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie