Appeltaartrolletjes zijn lekkere hapjes met appeltaartvulling. Ze zijn gemakkelijk en snel te maken. Lekker voor bij de koffie of gewoon als tussendoortje.
Een half uurtje a uurtje is wat je nodig heb om deze appeltaartrolletjes op tafel te toveren. En ze zijn zowel warm als koud erg lekker.
De inspiratie voor deze appeltaartrolletjes vond ik op de site van kookfans.
Het recept is voor 10 appeltaartrolletjes.
Appeltaartrolletjes recept
Ingrediënten
- 10 sneetjes wit casinobrood
- 2 appels
- 10 gram bloem
- 2 theelepels kaneel
- 125 gram kristalsuiker
- 100 gram gesmolten boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de appels schoon en snij deze in kleine blokjes.
- Meng de appels met de bloem, 1 theelepel kaneel en 25 gram suiker.
- Snij de korsten van het brood zodat je een vierkant plakje over houd.
- Rol de plakjes brood met een deegroller nog platter.
- Meng de overige suiker en kaneel tot kaneelsuiker op een bord.
- Verdeel het appelmengsel in de lengte over de broodplakjes en rol deze over de lengte op.
- Probeer de rand goed aan te drukken zodat het blijft zitten.
- Rol het rolletje door de gesmolten boter en vervolgens door de kaneelsuiker.
- Leg de rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak in ca. 15 minuten goudbruin.
Tips & Tricks bij de appeltaartrolletjes:
- Mocht je geen casinobrood in huis hebben. Je kunt ook ander witbrood gebruiken. Zolang je er maar een vierkant/rechthoek uit kunt snijden.
- Ook lekker is om wat rozijnen door het appelmengsel te roeren.
- Gebruik niet teveel appelmengsel. De ene appel is groter als de andere. Heb je teveel. Het appelmengsel is zo ook lekker om van te snoepen.
- Mocht je kaneelsuiker tekort komen kan je altijd wat extra bij maken.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie