Zwitserse room, een heerlijke basisrecept welke word gebruikt voor het vullen van taarten en gebak. Zwitserse room word ook wel Crème Suisse genoemd.
Zwitserse room bestaat uit een combinatie van banketbakkersroom met slagroom. De verhouding hiervan is 1 op 2. Er zijn meerdere Zwitserse room recepten terug te vinden op het internet. Deze hebben verhoudingen van 1 op 1 en ook van 2 op 1. Ik heb bij dit Zwitserse room recept gekozen voor de verhouding 1 op 2.
De oorsprong van de Zwitserse room heb ik niet kunnen vinden. Mocht ik deze vinden en de oorspronkelijke verhouding weten dan zal ik dat zeker doorgeven.
Zwitserse room recept
Ingrediënten
- 1 deel banketbakkersroom
- 2 delen slagroom
Bereidingswijze
- Roer de banketbakkersroom glad.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel de slagroom door de banketbakkersroom heen.
Tips & Tricks bij het Zwitserse room recept:
- 1 Deel op 2 delen is bijvoorbeeld 100 gram op 200 gram.
- Voor dit Zwitserse room recept kan je het banketbakkersroom van custard recept gebruiken.
- De banketbakkersroom is van zichzelf gezoet. Wil je de Zwitserse room toch nog iets zoeter hebben? Voeg dan tijdens het stijfkloppen van de slagroom wat suiker toe.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie