Suikernootjes, ook wel nougatine genoemd is een gekarameliseerde vorm van suiker met noten. Nougatine word over het algemeen gemaakt van hazelnoten. Onderstaand recept voor suikernootjes word gemaakt met amandelen. En lekker dat ze zijn.
Ik gebruikte de suikernootjes van amandelen voor een taart die ik maakte. De taart was erg lekker, maar de suikernootjes. Een ieder had het erover.
Suikernootjes, of nougatine word vaak gebruikt bij het versieren van een slagroomtaart of mokkataart. De suikernootjes worden dan aan de zijkant van de taart in de room geduwd. Het geeft naast een extra smaak boost ook een mooi gezicht aan je taart.
Het recept voor deze suikernootjes van amandelen komt uit het boek: kookschool patisserie.
- 200 gram amandelen
- 20 gram suiker
- 20 gram water
- Hak de amandelen fijn.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Breng het water met de suiker aan de kook.
- Leg de gehakte amandelen met bakpapier op een bakplaat.
- Als de suiker gesmolten is verdeel het suikerwater over de amandelen.
- Bak in 13 tot 15 minuten mooi bruin.
- Schep de suikernootjes tijdens het bakken regelmatig om.
Tips & Tricks bij de suikernootjes:
- Je kan eventueel een keukenmachine gebruiken voor het hakken, pas hierbij wel op dat je de amandelen niet te fijn hakt.
- Let tijdens het bakken op dat de amandelen niet te donker worden.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie