Citroenrasp, of wel houdbare citroenrasp. Want citroenrasp alleen daar heb je geen enkel recept voor nodig.
Dit recept voor houdbare citroenrasp is ideaal. Je kunt iedere citroen die je gebruikt raspen voordat je deze weggooit. En op het moment dat je citroenrasp nodig heb dan staat er een potje in de koelkast. Je kunt zulke houdbare citroenrasp ook kopen in de supermarkt.
Deze citroenrasp is heel erg geconcentreerd. Ook moet je er rekening mee houden dat als je deze citroenrasp wilt gebruiken je deze een dag van te voren al gemaakt moet hebben.
Houdbare citroenrasp recept
Ingrediënten
- Rasp van 1 citroen
- ca. 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
- Rasp het geel van de citroen en meng het met de suiker.
- Zet het in een schoon, goed afgesloten potje, minimaal 1 dag in de koelkast.
- Bewaar voor verder gebruik ook in de koelkast.
Tips & Tricks bij houdbare citroenrasp recept:
- Rasp enkel het geel van de citroen. Het wit van de citroen zorgt voor een bittertje en is niet zo lekker.
- Voeg ongeveer de hoeveelheid suiker toe dat je ook aan citroenrasp heb. De ene citroen is groter dan de ander. Hou ongeveer 1 eetlepel op 1 citroen aan. Het komt niet zo nauw.
- De houdbare citroenrasp veranderd overnacht. Het word na een nachtje koelkast meer 1 geheel. De suiker word dan door de olie van de citroen opgenomen. Bovenstaande foto van citroenrasp is genomen na het mengen ervan.
- De citroenrasp is mits koud bewaard en in een schone pot onbeperkt houdbaar.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie