
Cupcakes recept
Cupcakes zijn enorm populair en als je onderstaand recept voor cupcakes heb geprobeerd wil je niet anders meer.
De populariteit van de cupcake groeit nog steeds. De eerste enkel en alleen cupcake bakkerij opende haar deuren in 2005 in Beverly Hills onder de naam van Sprinkles Cupcakes. Het concept werd bedacht onder het mom van dat het tijd is dat cupcakes stoppen de back up dansers van de cake te zijn. En zo geschiedde, de eerste dag van de opening was de Sprinkles Cupcakes bakkerij binnen 3 uur uitverkocht. En in de eerste week werden er wel 2000 cupcakes verkocht. Sprinkles Cupcakes is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 17 filialen in Amerika.
Dit opende de deuren voor de rest van de wereld en inmiddels zijn er ook hier al verschillende cupcake winkels en bakkerijen te vinden.
Waar het allemaal begon
De eerste keer dat er daadwerkelijk over cupcakes geschreven werd in woord was in 1828 Door Eliza Leslie. De ingrediënten voor deze historische cupcake van Eliza Leslie zijn: 5 eggs, Two large tea-cups full of molasses, The same of brown sugar, rolled fine, The same of fresh butter, One cup of rich milk, Five cups of flour, sifted, Half a cup of powdered allspice and clove, Half a cup of ginger. Als ik de ingrediënten zo lees is dat geen verkeerd cakeje geweest.
Eerder werd er al wel een beschrijving van een cupcake gevonden. Deze had echter nog niet de benaming cupcake meegekregen. Dit was in 1796. De cupcake bestaat dus al meer dan 200 jaar.
Cupcakes zijn mede zo populair doordat ze over het algemeen een stuk makkelijker te maken zijn dan taart.
Onderstaand recept is voor 10 a 12 cupcakes

- 150 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille extract
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
- 200 gram patentbloem
- 75 ml melk
- Zet de cupcake vormpjes klaar of vet een muffinvorm in.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Mix de boter met de suiker zacht en romig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze zijn opgenomen.
- Voeg het vanille extract toe.
- Zet de mixer op de laagste stand en voeg de droge ingrediënten toe tot deze net zijn opgenomen.
- Voeg geleidelijk de melk toe, maar mix niet langer dan nodig.
- Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.
- Bak de cupcakes in ca. 20 minuten goudbruin.


Tips & Tricks bij het cupcakes recept:
- Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dit zorgt ervoor dat alles beter met elkaar mengt.
- Geen cupcakevormpjes in huis? check deze how to cupcake papiertjes maken.
- Mix niet langer als nodig, anders mix je teveel lucht in de cupcakes.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie