Chocoladelollies maken is makkelijker dan je denkt. Chocoladelollies worden gemaakt op basis van chocolade flikken. Je kunt chocoladelollies vervolgens in allerlei soorten en maten maken. Ook kun je chocoladelollies met van alles en nog wat bestrooien om de lolly nog specialer en lekkerder te maken. Onderstaand recept voor chocoladelollies is voor de basis. Van daaruit kan je dan alle kanten op.
Chocoladelollies recept
Ingrediënten
- Chocolade
- Lollystokjes / Sateprikkers
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain marie in een pannetje.
- Smeer op een bakpapier wat chocolade uit tot een ronde plak.
- Duw zachtjes het lollystokje in het chocolade rondje.
- Druppel nog een klein beetje chocolade over de bovenkant van het lollystokje om deze goed vast te zetten.
- Bestrooi eventueel met een topping naar keuze.
- Laat hard worden in de koelkast.
Tips & Tricks bij de chocoladelollies:
- Voordat de chocoladelollies hard worden kan je ze bestrooien met sprinkles, gehakte nootjes, koekkruimels, gehakt gedroogd fruit, eetbare glitters, hagelslag, vlokken, zeezout. Er is een hoop mogelijk.
- Met gekleurde muisjes kun je de chocoladelollies serveren bij de geboorte van een baby.
- Let erop wanneer je saté prikkers gebruikt dat deze scherp zijn tijdens het eten van de chocoladelolly.
- Lollystokjes zijn steeds makkelijker verkrijgbaar. Je vind ze bijvoorbeeld bij de Xenos.
- Voor de chocoladelollies kun je verschillende soorten chocolade gebruiken. Gebruik hiervoor geen gevulde chocolade.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie