Cake gewoon cake. Een basisrecept voor cake waar je alle kanten mee uit kant. Tot de mooiste marmer cake, chocolade cake, vanille cake, noem het maar op en je kan het ermee maken.
Een lekker plakjes cake bij de koffie of thee, wie kan het weerstaan. Ze zullen er vast zijn, maar ik ken eigenlijk niemand die een plakje cake niet lukt. Cake word dan ook door velen gewaardeerd. En naast waardering zijn er denk ik maar weinig mensen die nog nooit een cake gebakken hebben. Cake is makkelijk, snel en lekker. En het word ons tegenwoordig erg makkelijk gemaakt met het kant en klare pak cakemix in de winkel. Ook geen schande, deze heb ik zelf ook vaak genoeg gebruikt en is ook echt lekker.
Voor de echte zoete kauwen onder ons is er ook het Amerikaanse 1234 cake recept. Een traditionele Amerikaanse cake.
Onderstaand recept is voor een standaard cake, zonder poespas.
- 250 gram bloem
- 250 gram roomboter
- 250 gram fijne suiker
- 5 eieren
- ¼ theelepel bakpoeder
- snuf zout
- Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 160°C en vet een cakevorm in.
- Mix de boter luchtig met het suiker en het zout.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei tot het eerdere ei volledig is opgenomen.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel het door het mengsel heen.
- Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
- De cake is gaar als je er een sateprikker in steekt en deze er schoon weer uitkomt.
- Laat de cake iets afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.
Tips & Tricks bij de cake:
- Voor de lekkerste cake meng je of 8 gram vanillesuiker door 250 gram suiker, of gebruik wat citroen rasp. Ook kun je gebruik maken van vanille- of citroenextract. Ik raad je aan om toch 1 van deze 2 opties te gebruiken. Dit maakt de cake echt net iets lekkerder.
- Antwoorden op hoe je de perfecte cake kunt bakken lees je hier.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie