De verjaardag van mijn neefje stond weer voor de deur. Vorig jaar maakte ik een taart met botercrème met aardbeien banketbakkersroom. Dit jaar werd het een dubbele taart. de onderste werd gevuld met de aardbeien botercrème en voor de bovenste werd het botercrème met blauwe bessen banketbakkersroom. Mijn neefje wilde namelijk erg graag blauwe bessen in zijn taart.
Blauwe bessen botercrème of wel botercrème met blauwe bessen banketbakkersroom, want dat is eigenlijk hoe ik de botercrème maak. Ik maak een blauwe bessen banketbakkersroom en deze meng ik door de botercrème heen.
Ik gebruikte de botercrème met blauwe bessen banketbakkersroom in combinatie met zwarte bessen jam. Dit was een erg lekkere combinatie die bij velen in de smaak viel. Jong en oud hebben van de taart gesmikkeld. En de blauwe bessen botercrème is een blijvertje geworden.
- 250 gram blauwe bessen
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel bloem
- volle melk +- 50 ml
- 25 gram suiker
- 250 gram roomboter
- 60 gram poedersuiker
- Maal de blauwe bessen fijn en wrijf ze door een zeef.
- Doe de blauwe bessen puree over in een maatbeker en vul deze aan met de volle melk tot 250 ml.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker los en mix hier de bloem door heen.
- Breng de blauwe bessen melk met de rest van de suiker in een pannetje aan de kook.
- Haal de blauwe bessen melk van het vuur en een beetje van de melk door het bloem mengsel.
- Mix vervolgens het bloem mengsel terug door de blauwe bessen melk heen.
- Zet terug op het vuur en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
- Kook het geheel onder voortdurend roeren in ca. 3 minuten klaar.
- Haal van het vuur en giet over op een bord of een schaaltje.
- Dek direct af met vershoudfolie om een velletje te voorkomen.
- Laat de blauwe bessen banketbakkersroom volledig afkoelen.
- Mix de boter met de poedersuiker romig en zalverig (10 tot 30 minuten)
- Als de blauwe bessen banketbakkersroom volledig is afgekoeld mix je deze door de botercrème heen.
Tips & Tricks voor de botercrème met blauwe bessen banketbakkersroom:
- Als je de blauwe bessen door een zeef wrijft, wrijf dan ook zoveel mogelijk vocht uit de schilletjes. Dit zal uiteindelijk voor de kleur van de botercrème zorgen.
- Spoel je schaal of bord af met wat koud water voordat je de blauwe bessen banketbakkersroom hierop giet. Hierdoor kun je de banketbakkersroom makkelijk weer eraf schuiven als deze volledig is afgekoeld.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie