
Banketbakkersroom van custard
Banketbakkersroom is een gele vla-achtige room die vaak gebruikt wordt in bijvoorbeeld tompoezen of puddingbroodjes.
Er zijn verschillende manieren om banketbakkersroom te maken. Hieronder vind je een recept voor banketbakkersroom van custard.
Banketbakkersroom van custard recept

Ingrediënten
- 250 ml melk
- 15 gram custard
- 35 gram suiker
Bereidingswijze
- Meng de custard met de suiker en roer deze goed door elkaar.
- Roer hier een flinke scheut van de melk aan toe en roer dit zodat je een gladde, zonder klontjes, vloeistof heb. Kleine klontjes kun je tegen de randen weg wrijven
- Verwarm de melk in een pannetje op het vuur.
- Wanneer de melk warm is voeg je het custard mengsel aan de melk toe en breng je deze aan de kook.
- Onder voortduren roeren (zorg ervoor dat de vloeistof niet aankoekt/ aanbrand) laat je deze 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en giet de banketbakkersroom op een plaat of in een bak. Dek deze af met huishoudfolie (is om velletjes te voorkomen) en laat afkoelen voor verder gebruik.
Tips & Tricks bij de banketbakkersroom van custard:
- De plaat of bak waar je de banketbakkersroom op giet om af te laten koelen kan je het beste even afspoelen met water, hierdoor komt de banketbakkersroom beter los.
Met vriendelijke groet, Bakkenderwijs
Wat is custard
Custard is een mengsel van eieren en melk dat verdikt wordt door het te verwarmen tot 80 °C. Het word vaak gebruikt voor nagerechten. De bekendste toepassing is in combinatie met vanille en suiker. Deze combinatie maakt vla.
Ze bedoelen custardpoeder, gewoon te koop in de supermarkt.
Ben benieuwd, ga het voor de eerste keer gebruiken voor tussen mijn bladerdeeg crémekoeken te doen.
Ik gebruik dit recept regelmatig zelf. Ben benieuwd hoe de bladerdeeg cremekoeken geworden zijn. Veel bakplezier