Amandelspijs kun je tegenwoordig in de meeste supermarkten terug vinden, maar je maakt het ook gemakkelijk en snel zelf. Nog een voordeel van het zelf maken is dat er geen conserveringsmiddelen of andere dingen inzitten die er eigenlijk niet in thuis horen.
Amandelspijs word voor veel baksels gebruikt. Zo word het gebruikt in een paas- of kerststol, vind je amandelspijs terug in banketstaven en in gevulde speculaas. Zelf gebruikte ik het laatst nog voor dit rondo’s recept.
Amandelspijs is een mengsel van amandelen en suiker. De verhoudingen voor amandelspijs zijn 1 op 1. Om de amandelspijs te laten binden word gebruikt gemaakt van ei en om er een frisje aan me te geven word er weleens een beetje citroenrasp doorheen gemengd.
- 125 gram blanke amandelen
- 125 gram suiker
- ½ ei
- eventueel rasp van 1.4 citroen
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met messen.
- Maal tot een geheel.
- Verpak in vershoudfolie in de koelkast.
Tips & Tricks bij de amandelspijs:
- Voor het beste resultaat laat de smaken 1 tot 3 dagen intrekken.
- Amandelspijs is flink plakkerig.
- Het maken van amandelspijs doe je met blanke amandelen. Heb je enkel amandelen in huis met een bruin vliesje. Kijk dan eens bij deze how-to amandelen ontvellen
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie