
Aardbeien banketbakkersroom recept
Aardbeien banketbakkersroom, een heerlijke banketbakkersroom gemaakt met verse aardbeien.
Deze aardbeien banketbakkersroom word o.a. gebruikt voor botercrème. Dit is een van de best bezochte recepten van het moment.
Aardbeien banketbakkersroom

Ingrediënten
- 125 gram aardbeien
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel bloem (=12 gram)
- 25 gram suiker
- volle melk (+- 125 ml)
Bereidingswijze
- Pureer de aardbeien.
- Doe de gepureerde aardbeien in een maatbeker en vul dit aan met melk tot 250 ml.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
- Klop de bloem erdoor.
- Breng de aardbeien melk met de rest van de suiker aan de kook. (Blijf roeren om aankoeken/aanbranden te voorkomen)
- Haal van het vuur en klop beetje bij beetje door het geklopte eigeel heen.
- Giet terug in de pan en breng aan de kook.
- Laat onder voortdurend roeren 3 minuten zachtjes koken.
- Giet op een bord of schaal en dek deze gelijk af met vershoudfolie.
- Laat volledig afkoelen en zet voor gebruik nog even koud weg.



Tips & Tricks bij de aardbeien banketbakkersroom:
- Wanneer de aardbeien banketbakkersroom klaar is zou je er nog wat stukjes verse aardbei doorheen kunnen roeren.
- Door de aardbeien banketbakkersroom direct af te dekken met vershoudfolie voorkom je dat er een velletje vormt.
- Spoel het bord of schaal eerst af met koud water. Hierdoor komt de banketbakkersroom later makkelijk los van het bord.
Met smakelijke groet Bakkenderwijs
Hoi.. er zit een klein foutje in. De bloem wordt niet benoemd in de bereidingswijze.
Bedankt voor de reactie. Ik heb het direct aangepast. Het recept al zo vaak gemaakt maar op een of andere manier toch overheen gelezen.