Wentelteefjes, een heerlijke traktatie gemaakt met restjes brood. Of gewoon het brood wat je in de broodtrommel heb liggen. Voor deze wentelteefjes is het beide mogelijk. In dit recept worden ze gemaakt in de airfryer.
Bij wentelteefjes word het brood in een ei/melk mengsel geweekt. Hierna worden de wentelteefjes gebakken in een pan. Althans dat is normaliter het geval. In dit recept worden de wentelteefjes gebakken in de airfryer. Hierdoor is de manier van bereiding net iets anders als wanneer je ze in de pan zou bakken. Wil je liever de traditionele wentelteefjes uit de pan maken? Dan vind je hier het traditionele wentelteefjes recept.
Over het algemeen zijn kinderen dol op wentelteefjes. Ik maakte deze wentelteefjes uit de airfryer voor mijn neefje van 5 jaar. En hij heeft er heerlijk van zitten smullen.
Voor dit wentelteefjes airfryer recept word gebruik gemaakt van de bakplaat/bakblik welke je bij de airfryer kan krijgen. In de Tips & Tricks onder het recept kun je lezen waar je dit eventueel voor kan vervangen.
- 3 boterhammen
- 60 ml melk
- 2 eieren
- 30 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel stroop
- eventueel kaneelsuiker om te bestrooien
- Snijd de boterhammen elk in 4 stroken.
- Kluts de eieren en meng de melk, suiker, kaneel en stroop er door.
- Week de stroken brood in het melkmengsel.
- Leg de stroken brood in de (voorverwarmde) airfryer (gebruik de bakplaat hiervoor)
- Bak ze 10 minuten op 170°C.
- Garneer eventueel met kaneelsuiker naar smaak.
Tips & Tricks bij de wentelteefjes uit de airfryer:
- Heb je niet de speciale bakplaat voor de airfryer kan je ze ook in een ander bakblik plaatsen. Zorg ervoor dat het bakblik dan wel in de airfryer past. Omdat de wentelteefjes erg vochtig zijn zullen ze anders aan het mandje van de airfryer blijven plakken.
- Je zou de wentelteefjes ook nog op een stukje bakpapier in het airfryer mandje kunnen bakken.
- Als je de wentelteefjes allemaal tegelijk maakt zullen ze wat aan elkaar plakken.
- Brood van een dag oud pakt meer vocht op dan vers brood. Je kunt deze wentelteefjes met beide maken.
- Je kunt eventueel de korstjes van de boterhammen afsnijden voordat je ze door het melkmengsel haalt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Geef een reactie