
Kaasstengels airfryer recept
Kaastengels zijn een heerlijke snack voor als je bijvoorbeeld onverwachts bezoekt krijg. Het is een klein bladerdeeg hapje wat je heel makkelijk in de airfryer afbakt.
Met dit kaasstengels airfryer recept maak je zo’n 12 kleine kaasstengels. Het is een basisrecept. Kijk bij de tips & tricks onder het recept hoe je hiermee kunt variëren.
Kaasstengels airfryer recept
Rating

Ingrediënten
- 3 plakken bladerdeeg
- ca. 75 gram geraspte kaas
- 1 ei
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Leg de bladerdeeg plakken voor je neer.
- Kluts het ei met wat peper en zout naar smaak los.
- Smeer 1 van de bladerdeeg plakken met ei in.
- Bestrooi deze met geraspte kaas.
- Leg de 2de plak bladerdeeg erbovenop.
- Smeer deze ook in met het ei en bestrooi met geraspte kaas.
- Sluit af met de 3de plak bladerdeeg.
- Snij de bladerdeegplakken doormidden.
- Snij nu over het lange gedeelte elk in 6 reepjes.
- Pak de reepjes 1 voor 1 aan de uiteinden vast en draai ze in tegenovergestelde richting.
- Leg de kaasstengels in het mandje van de airfryer
- Bak de kaasstengels in 8 a 10 minuten op 180°C gaar.



Tips & Tricks bij het kaasstengels airfryer recept:
- Voeg kruiden naar smaak toe. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kerrie, paprikapoeder of bijvoorbeeld pizzakruiden.
- Het kan een beetje een kliederwerkje zijn. Als het bladerdeeg al erg ontdooid zijn kan het soms moeilijk zijn de reepjes op te pakken en te draaien. Gewoon doen is daarbij de tip die ik kan geven.
- De kaasstengels zijn ook erg lekker als ze nog een beetje warm zijn.
- Ook lekker met een dipje.
- Het gewicht geraspte kaas is afhankelijk van wat jezelf lekker vind. Ik heb zelf royaal kaas gebruikt. Je zult eerder minder nodig hebben als meer.
- Ik heb voor deze kaasstengels jong beleven kaas gebruikt.
Met smakelijke groet, Bakkenderwijs
Hooj, heb je bewaartips? Voor als ze meegaan als tussendoortje na school / op de bso 🙂
Gr. Nienke
Zoals met veel bladerdeeg hapjes gaat het knapperige er al snel van af. Betekend niet dat ze niet meer lekker zijn, maar wel net ff wat minder als wanneer ze net afgebakken zijn. Luchtdicht verpakt is de beste optie. Misschien dat iemand anders nog een goede tip heeft?